Sport

2015.03.17. 07:38

Bajnokok Ligája - Roppant nehéz szituációban az Arsenal

Kétgólos differenciát próbál ledolgozni az angol sztárcsapat, míg az Atleticonak a Leverkusen hátsó alakzatát kell feltörnie.

Kétgólos differenciát próbál ledolgozni az angol sztárcsapat, míg az Atleticonak a Leverkusen hátsó alakzatát kell feltörnie.

Zsinórban ötödik alkalommal jelentheti a Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntő a végállomást az Arsenalnak. Arséne Wenger tanítványai az odavágón 3–1–es vereségbe futottak bele hazai pályán a Monaco ellen. Az ágyúsok a franciák elleni bukás óta minden meccsüket megnyerték, az FA Kupában sikerült a legjobb négy közé kerülniük, méghozzá az ősi rivális Manchester United kiejtésével.

Bizakodásra adhat okot az a statisztikai mutató is, amely szerint az Arsenal francia földön még nem szenvedett vereséget tétmérkőzésen, a mérlegük hét siker, illetve három döntetlen. Ennek ellenére nem vár rájuk könnyed ujjgyakorlat a II. Lajos Stadionban, hiszen a hercegségbeliek az idei európai kupaszezonban még nem kaptak gólt odahaza, míg a szigetországiaknak minimum háromszor kellene betalálniuk az eddig bevehetetlennek bizonyuló gall kapuba a továbblépés érdekében. A Monaco karnyújtásnyira került az újabb negyeddöntőtől az első találkozót követően, legutóbb ilyen magasságokban 2004-ben járt, akkor egészen a fináléig menetelt.

Jól záró védelem

A legutóbbi BL-idényben egészen a döntőig masírozó Atletico Madrid egygólos hátrányból várja a Bayer Leverkusen elleni folytatást. Diego Simeone a kedd esti összecsapáson nem számíthat gépezete két fontos láncszemére, hiszen Godin és Tiago eltiltott. A matracosok hazai mérlege kifogástalan a nemzetközi porondon, ugyanis legutóbbi huszonkét meccsükből huszat megnyertek a Vicente Calderonban. A biztató számadat ellenére nem lesz könnyű dolga a hispán együttesnek, mivel a német egylet kapuját 480 perce képtelenek bevenni az ellenfelek, legutóbb ez a bravúr az Augsburg labdarúgójának, Marwin Hitznek sikerült, ami azért is érdekesség, mert ő kapusként keresi a kenyerét. – Jó pozícióból várhatjuk az Atletico elleni folytatást, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy csak a védekezésre koncentráljunk – nyilatkozta a gyógyszergyáriak középpályása, Simon Rolfes a goal.com-nak.

Újabb továbbjutók

Eddig négy csapat, a PSG, a Real Madrid, a Porto és a Bayern München biztosította a helyét a legjobb nyolc között, kedden este a 20.45–kor induló Monaco–Arsenal (tv: Digisport1) és Atletico Madrid–Bayer Leverkusen (tv: Sport1) meccsek után újabb két hely talál gazdára.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!