Utazás

2019.02.02. 08:57

Török földről, dióhéjban

Antalya - Az ételek nagyon ínycsiklandozóak voltak, ízléses tálalás és bőséges választék fogadta a látogatókat.

Antalya - Az ételek nagyon ínycsiklandozóak voltak, ízléses tálalás és bőséges választék fogadta a látogatókat.

Törökország legkedveltebb üdülővárosai Antalya és Alanya, a külföldi turisták egyre nagyobb számban találhatóak a térségben. Szlávik Kata három barátnőjével vágott neki az utazásnak; régóta tervezték a közös kikapcsolódást, így tavaly rászánták magukat, hogy nyolc napot eltöltsenek a csodálatos övezetben.

Török lecsó

– Egyszerűen nem tudtunk választani a két, szemet gyönyörködtető város között, így Alanyától néhány kilométerre foglaltunk szállást egy ötcsillagos szállodában, ahol teljes ellátásban volt részünk. Az ételek nagyon ínycsiklandozóak voltak, ízléses tálalás és bőséges választék fogadta a látogatókat. Sokszor nem tudtuk eldönteni, mit is kóstoljunk meg, viszont vannak olyan fogások, amelyeket nem szabad kihagyni. A magyaros lecsó otthon is a kedvencem, így a menement, azaz a török lecsót muszáj volt kipróbálnom; pirított zöldségekből és sült tojásból áll. A sokak által jól ismert baklava is felkerült a tányéromra. Törökországban teljesen máshogyan készítik, valódi mogyorós török rétes – kezdte beszámolóját Kata.

Damlatas-barlang

A négy fiatal nő körbejárta Alanyát, fakultatív programként feltérképezték a helyi nevezetességeket. Az éjszakai életet nem próbálták, de a szálláson rendszerint voltak rendezvények, s így minden este nagyon jól érezték magukat. – Az alanyai várból gyönyörű látkép fogadott mindannyiunkat; a tövében testközelből is láthattuk a Damlatas-barlangot, amely állítólag gyógyerővel bír. A városban számtalan mecset található, de ami a legnagyobb érdekesség, hogy fedetlenül nem látogathatóak. Csak úgy mehettünk be, ha hosszú szoknyát vettünk fel, és sálat tekertünk a nyakunk köré, így nem látszott a lábunk és a vállunk se, így tudtuk megadni a tiszteletet.

Fotó: Magánarchívum

– A helyi emberek nagyon vendégszeretőek, ez a bazársoron derült ki leginkább. Sokszor már kicsit túlzás is volt a kedvességük, szinte kezünknél fogva vittek be minket a boltokba. Gyönyörű szőnyegek és bőráruk kaphatók. Az árusok imádnak alkudozni, el is várják a vevőktől. Mivel csak nők voltunk, így az éjszakai élettől – mint említettem – távol tartottuk magunkat, de így is nagyon jól szórakoztunk, talán idén megismételjük az utazást – mondta végül.

NE


[related-post post_id="4117734"]

[related-post post_id="4109365"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!