Utazás

2018.09.26. 11:33

Jön a turizmus világnapja

Budapest - Csütörtökön lesz a turisztikai világnap, mely rendezvényeinek idén hazánk ad otthont.

Budapest - Csütörtökön lesz a turisztikai világnap, mely rendezvényeinek idén hazánk ad otthont.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Turisztikai Világszervezet döntése értelmében idén szeptember 27-én Budapest ad otthont a turizmus világnapja rendezvényeinek, a nyílt naphoz 46 programmal csatlakoztak a budapesti szolgáltatók.

A rendezvényt tavaly szeptember végén Katarban tartották, idén Magyarország (Budapest), jövőre pedig India lesz a házigazda.

A magyarországi rendezvény központi témája a legjobb ökoturisztikai szolgáltatások és helyszínek bemutatása, célja, hogy felhívja a figyelmet a természet és a turizmus közötti kapcsolat fontosságára. Minden idegenforgalmi régió részt vesz a rendezvényen, a belföldi és a külföldi vendégeket a Tour­inform Irodák hálózatán keresztül a turizmus világnapja számos helyszínein várják.

A HNTO arra ösztönözte az utazási szakma szakembereit, hogy vegyenek részt a Világ Turizmus Napja kampányában, felhívva a vezető kereskedelmi szervezeteket és a közvetlenül a turisták fogadásában érintett vállalkozásokat, hogy csatlakozzanak a látogatóbarát kezdeményezéshez. A programok nagy része ingyenes, más részük kedvezményes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Az Idegenforgalmi Szervezet határozata alapján 1980 óta ünneplik világszerte a turisztikai világnapot, melynek célja a turizmus fejlődése, valamint felhívni a figyelmet a vendégszeretet, vendégbarát viselkedés fontosságára.

HBN


[related-post post_id="3991750"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!