Utazás

2018.02.04. 14:50

Télen is páratlan élmény

Tokaj - A borvidék tökéletes választás lehet a pihenni vágyók számára.

Tokaj - A borvidék tökéletes választás lehet a pihenni vágyók számára.

A téli hónapokban sokszor elgondolkozunk azon, hogy ránk férne egy kis kikapcsolódás, feltöltődés. A minap a barátnőimmel az ábrándozást a hátunk mögött hagyva, munka után beültünk az autóba, és elindultunk Tokajba. Jártunk már nyáron többször is a csodálatos vidéken, így bíztunk benne, hogy most sem okoz számunkra csalódást.

Ízletes aszú

A híres hegyaljai borvidéken számtalan vendégház és panzió található, ahol nyugodt szívvel szállhatnak meg családok és baráti társaságok. Barátnőimmel a sétálóutcán keresgéltünk szállást, hamar otthonra is leltünk egy fogadó szívében.

A friss levegő megtette a hatását, a szoba elfoglalása után azonnal átöltöztünk, és pillanatok alatt a jakuzziban találtuk magunkat, a wellness-részlegen. Az, hogy jól választottunk úti célt, Tokajt jelölve ki állomásunknak, viszonylag hamar körvonalazódott bennünk, amikor a pezsgőfürdőben az ízlelőbimbóinkat kényeztető tokaji aszút fogyasztottuk.

Mérhetetlen megnyugvás ült minden lazítani vágyó ember arcára, látni lehetett rajtunk, hogy a relaxálás náluk is a tetőfokára hágott. Kíváncsian vártuk a folytatást, hogy milyen meglepetéseket tartogat még számunkra a határainkon túl is sokak által kedvelt vidék.

Ha Tisza, akkor hal

Mint tudjuk, a híres tájegység két folyó, a Tisza és a Bodrog találkozásánál, a Kopasz-hegy lábánál fekszik. Gyerekkorom óta nagyon szeretem a halat, így számomra nem volt kérdés, hogy a medencézés után mit fogok választani az étlapról. Ha már ilyen közel vagyok a Tiszához, akkor nem hagyhatom ki a roston harcsafilét a gőzölgő grill zöldségek ölelésében.

Természetesen mi is azért jöttünk el erre a meseszép vidékre, hogy kipihenjük magunkat, éppen ezért nem akartuk, hogy túlságosan borgőzös legyen a hangulat. Habár inkább a szárazabb borokat szeretem, de így, utólag azt mondom, hogy vétek lett volna megfosztani magam a kóstolásuktól. Az estét nem a fogadóban töltöttük, hanem elmentünk feltérképezni az éjszakai életet. Nyáron egymást érik a fesztiválok és a programok a központban, ezért is érkeznek olyan sokan külföldről is Tokajba.

„Téli álomban”

A hideg januárban nem ért minket váratlanul, hogy a naplemente után az utcákon alig találkoztunk járókelőkkel. A szállásunk közelében volt egy bár, ahova betértünk felmelegedni, kedves és közvetlen fiatalokkal találkoztunk. Néhány perc ismeretség után meghívtak minket egy italra, majd taglalni kezdték, hogy Tokaj télen valóban a pihenni vágyókat várja. Helybéli fiatalok, de elmondásuk szerint őket egyáltalán nem zavarja a tokaji „téli álom”, mivel a nagy nyári és őszi forgatagok után rájuk fér a re­laxálás.

Azt kaptuk a hétvégétől, amit vártunk, feltöltődtünk egy csodálatos helyen, és kikapcsolódhattunk néhány napra. Indulás előtt leültünk még meginni egy finom pohár bort, mellé pedig kéksajtot majszoltunk, miközben néztük a távolban táncoló madarakat, és hallgattuk az üvöltöző csendet.

HBN–NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!