Uncategorized

2016.04.22. 12:20

A Kállay-Kúria átadásával egy egész ciklust lezárt az Európa Terv Kft.

<strong>Uniós pályázatok terén már a 2020-ig tartó fejlesztési időszakban járunk, de a korábbi, 2007-2013-as ciklus keretében megvalósult fejlesztések, az utolsó átadásokat követően, mostanra válnak igazán láthatóvá. Az Európa Terv Kft.-vel tekintünk vissza a lezárult ciklus eredményeire.</strong>

Uniós pályázatok terén már a 2020-ig tartó fejlesztési időszakban járunk, de a korábbi, 2007-2013-as ciklus keretében megvalósult fejlesztések, az utolsó átadásokat követően, mostanra válnak igazán láthatóvá. Az Európa Terv Kft.-vel tekintünk vissza a lezárult ciklus eredményeire.

A múlt héten átadták a kiemelt kormányzati projekt keretében felújított kállósemjéni Kállay-Kúriát. A projekt megvalósulása során több mint egymilliárd forintnyi uniós és állami támogatás felhasználásának eredményeként újult meg a kúria, amely korabeli gépjárműveivel, berendezési tárgyaival, futball- és teniszpályájával, valamint nosztalgiakávézójával az 1920-30-as évek hangulatát idézi meg. A projekt menedzsmenti feladatainak ellátásáért felelős Európa Terv Kft. ügyvezetője, Lakatos Tibor úgy tekint a kiemelt kormányzati program keretében megvalósult fejlesztésre, mint a 2007-2013-as uniós költségvetési időszak valódi záró-ékkövére.

Az Európa Terv Kft., amely épp a fejlesztési időszak nyitóévében alakult, annak zárásáig, 2013-ig csaknem 70 milliárd forintnyi pályázati forrás elérésében és felhasználásában segédkezett. A cég ciklusösszesítő statisztikájából az is kiderül, hogy ez a forrás mintegy 795 darab pályázatra oszlik el. Az Európa Terv ügyfelei sorában önkormányzatokat, állami- és civil szervezeteket, a kkv-szektor szereplőit, mezőgazdasági termelőket és egyházakat egyaránt találunk. A debreceni központtal irányított munka eredményeképpen a Hajdú-Bihar megyei fejlesztések száma a legmagasabb, ezt pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén Megye követi.

Lakatos Tibor ügyvezető ugyanakkor rámutatott, hogy gyakorlatilag az összes megyében jelen voltak, és a fenti számok mellett azért tartja sikeresnek a lezárult időszakot, mert az ügyfélkörük nemcsak folyamatosan bővült, de állandósult is. Általános tapasztalat, hogy az a pályázó, amely egyszer velük dolgoztatott, rendszerint a következő alkalmakkor is. Érthető ez azért is, mert a cég komplex pályázatmenedzsmenti szolgáltatást nyújt, igen kiépült a piaci kínálata. A pályázatok megírása és a projektek menedzsmentje mellett, a teljesség igénye nélkül, előminősítéssel, tanulmányi és szakmai anyagok elkészítésével, közbeszerzési, valamint pénzügyi tanácsadással is foglalkozik.

A cég az utóbbi években látványosan növekedett, mostanra az ország két további pontján nyitott irodát, és több mint 20 főt foglalkoztat. A dolgos hétköznapok már jó ideje az új fejlesztési időszak lehetőségeivel, feladataival telnek, régi és új ügyfelek szerződnek, hogy amit csak lehet, az Európa Terv Kft.-vel karöltve valósítsanak meg 2014 és 2020 között.

 

Debrecen, 2016. április 25.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!