Sport

2016.05.22. 20:29

Elindult a traubis pezsgés

Debrecen - Az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság első fordulójára került sor hétvégén a Kerekestelepi Fürdő és Lyra Beach Kempingben. Kiváló napsütéses időben játszhattak a versenyzők.

Debrecen - Az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság első fordulójára került sor hétvégén a Kerekestelepi Fürdő és Lyra Beach Kempingben. Kiváló napsütéses időben játszhattak a versenyzők.

A hölgyeknél már a nyitófordulóban érdekes dolgok történtek. A csoportmérkőzések során két olyan eredmény is született, amelyek az éremért folytatott találkozókon fordított végeredményt hoztak. Például a Dr. Jeneiné Molnár Enikő, Rejtőné dr. Papp Gréta páros az első küzdelmek egyikén legyőzte az egészen a Románia moldáviai határától, Jászvásárból (románul Iasi) külön erre a versenyre érkező Alexandra Cosma, Andreea Maran kettőst. A másik csoportban is hasonló eset fordult elő, aztán a keresztjátékok során a csoportok első két helyén végzők az éremért zajló mérkőzésekre „visszakapták” csoportbeli ellenfeleiket. Az egész nap folyamatos mozgás, a homokban történő gyors irányváltoztatások, a nagy meleg végül azt eredményezték, hogy a fiatalabb átlagéletkorú párosok hatalmas küzdelemben, a döntő játszmában legyőzték a technikailag kiválóan képzett, de jobban elfáradó ellenfeleiket. A győzelmet a Borók Orsolya, Kállai Dóra kettős szerezte meg a Marczinné Szelekovszky Ibolya, Bácsi Zsófia egység előtt. A bronzérem Alexandra Cosma és Andreea Maran nyakába, majd Romániába került. A kiválóan kezdő Dr. Jeneiné Molnár Enikő, Rejtőné dr. Papp Gréta páros a negyedik helyen végzett.

A férfiaknál erős mezőny gyűlt össze. A három csoport első két helyezettjei keresztjátékot játszottak, majd a győztesek körmérkőzéssel döntötték el az érmek sorsát. Bár itt is szerepeltek külföldi versenyzők - a romániai Jászvásárból (Iasi) és Máramarosszigetről (Sighet) - ezúttal Hajdú-Bihar strandröplabdásai alkották az élmezőnyt. Debreceni játékosok lettek az elsők. A 2013-as évben a Strandröplabda Országos Bajnokságon ezüstérmet szerző Berkes Zoltán mostani párjával, Fórián Istvánnal vehették át az aranyérmeket. A második helyet a Berettyóújfaluból érkező Marczin Tamás és Marczin Zsolt szerezték meg. Ők évek óta a bajnokság élcsoportjában szerepelnek. A harmadik helyet a Hajdúnánásról érkező Bakos Zsolt és Daróczi Antal vihették haza.

Vasárnap a vegyes párosok játéknapján a mezőny élére a magánéletben is párt alkotó Gégény Flóra Enikő és Remete László kerültek, megelőzve Janetka Vivient és Kulcsár Gergelyt, illetve Katrus Ágotát és Szőllősi Lajost.

A bajnokság második fordulójára 2016. május 28-án és 29-én Hajdúnánáson kerül sor az országos viszonylatban is kiemelkedő adottságokkal rendelkező strandfürdőben.

A képek, eredmények és a versennyel kapcsolatos más információk megtalálhatók a szövetség honlapján és a Facebookon.

- Hajdú Bihar Megyei Röplabda Szövetség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!