Újabb remek hétvégét zártak a DHSE-PMD kardvívói

Újabb remek hétvégét zártak a DHSE-PMD kardvívói
© Fotó: DHSE
Debrecen – A junior férfiak a németországi Künzelsaut vették célba, a kardutánpótlás pedig Esztergomba látogatott minősítői versenyre. A hétvégét Battai Sugár Katinka két dobogós helyezéssel abszolválta.

A junior férfiak Künzelsaui nemzetközi válogatóján Karácsony Andor és Urbán Ádám szerepeltek. A csoportból történő továbbjutás és a táblás szereplés egyiküknek sem jelentett gondot. Urbán a legjobb 32 versenyző között fejezte be a német kalandtúrát.

A 15 év alatti fiatalok eközben Esztergomban válogatóztak. Battai Sugár Katinka ismét megvillantotta pengéje élét. Az egy évvel idősebbek között (újonc korosztály) a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Battait az elődöntőig alig tudták megvágni szabályosan. Az újpesti Jankovicsnak is nagy nehézségek árán sikerült legyőznie jóval fiatalabb ellenfelét.

A gyermekverseny is a papírforma alapján alakult. Battai Sugár Katinka imponáló vívással ismét veretlenül nyerte meg a küzdelmeket. Döntőbeli ellenfele, a gödöllői Missurai Pálma is, csupán ötször tudta szabályosan megvágni. Ezzel Battai az idei évad harmadik nagy versenyét is megnyerte. A debreceni kardforgatóknak egyébként nagyon sűrű az év eleji programjuk. A hét végén kadet országos bajnokságon lépnek pástra, míg egy héttel később a juniorok között kell bizonyítaniuk.

– DHSE –
hirdetés