Sport

2016.08.18. 07:14

Elgáncsolták a Lokit: ez ötlettelen játék volt

Debrecen - Ahogyan Aleksandar Jovanovicot a szombathelyi játékos, úgy a DVSC-t is elütötte a Haladás a Debrecenben lejátszott mérkőzésen. A Loki legközelebb a Videotonnal találkozik.

Debrecen - Ahogyan Aleksandar Jovanovicot a szombathelyi játékos, úgy a DVSC-t is elütötte a Haladás a Debrecenben lejátszott mérkőzésen. A Loki legközelebb a Videotonnal találkozik.

Az első találkozóján nem tudott nyerni a múlt héten kinevezett portugál mester, Leonel Pontes, a DVSC csak 1-1-es döntetlenre volt képes az MTK ellen hazai pályán szombaton. Pár nappal később jöhetett az alkalom a javításra, ugyanis a Szombathelyi Haladás látogatott a Nagyerdei Stadionba.

A debreceni kezdőcsapatba visszatért az eltiltásából visszatér Tisza Tibor és a sérülését kiheverő Varga József, Szakály Péter csapatkapitány viszont a keretben sem kapott helyet. A vendégeknek is volt egy neves hiányzójuk, a válogatott legendás kapusa, Király Gábor személyében.

Rossz beadások

Az első percek tapogatózással teltek, a Loki volt valamivel aktívabb, sőt, ha Kulcsár jobban eltalálja a labdát 12 méterről jobbról, akkor nem fölé lő, hanem a hálóba talán. Nem sokkal később Jovanovic durrantott fölé ugyancsak közelről.

Fokozta a nyomást a Debrecen, de Kuti és Tisza is elvétette az irányt, illetve utóbbi a sebességet, ezért lemaradt centikkel Kulcsár labdájáról a kapu torkában.

A félidő közepére leült az amúgy sem magas színvonalú mérkőzés, a Lokomotív küszködött, próbálkozott, de egyetlen igazán jó beadás sem sikerült a hazaiak részéről. Szerencsére, a szombathelyiek sem játszottak jól, ezért az első félidőben maradt a meddő hazai fölény és a döntetlen.


Fotó: Molnár Péter | Kattintásra galéria nyílik


Elképzelés nélkül

A második játékrész sem kezdődött sokkal nagyobb tempóban, a Haladásnak megfelelt az iksz, a DVSC pedig egyelőre nem tudott újítani. Tudott viszont a Hali, egy bedobást követően megcsúszott egy fejen a labda, érkezett Williams és közvetlen közelről a hálóba továbbított.

Futni kezdett az eredmény után a piros-fehér gárda, Horváth kétszer is lehetőséghez jutott, de pontatlan volt a befejezés. Ahogyan az az utóbbi meccseken rendre előfordult...

Kettős cserére szánta el magát Leonel Pontes, Castillion és Bereczki érkezett Djelmic és Tisza helyére. Volt tehát támadó bőven a pályán, de a Loki jobbára csak szenvedett. Egyre kétségbeesettebben és tanácstalanabbul ment előre a fehér mezes gárda, de bízott benne a lelátó népe, hogy legalább a pontmentés sikerül.

A hátralévő időben csupán egy Ferenczi-lövés jelentett némi galibát Rózsa kapuja előtt, de egyébként roppant elképzelés nélküli volt a DVSC játéka. Vasárnap a Videoton következik, idegenben.

HBN-TN


A tények

OTP Bank Liga, 6. forduló

DVSC – Haladás 0–1 (0-0)

Nagyerdei Stadion, 2367 néző. Vezette: Erdős (Tóth, Márkus)

DVSC: Danilovics - Kuti, Brkovics, Mészáros, Korhut – Djelmic (Bereczki, 65.), Varga J., Jovanovic (Ferenczi, 79.), Horváth Zs. – Kulcsár, Tisza (Castillion, 65.)

Haladás: Rózsa – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Iszlai, Kovács L. – Németh M., Rácz (Gaál, 54.), Halmosi (Tóth M., 90.) – Williams (Ars, 67.)

Gól: 0-1 Williams (60.)

Sárga lap: Németh M. (58.), Kovács L. (27.), Ars (86.)


Mesterszemmel

Leonel Pontes: Négy helyzetünk volt az első félidőben, gólt kellett volna lőni, ha sikerül, másképpen alakul a mérkőzés. A második félidő első húsz percében nem játszottunk jól, az ellenfél erősebb volt ebben a periódusban. Megpróbáltunk harcolni az egyenlítésért, de nem sikerült, a csapatot kicsit fáradtnak éreztem.

Mészöly Géza: - Percről percre egyre inkább elhitte a csapat, hogy van itt keresnivalója. Nagyon küzdöttek egymásért a játékosok. A Debrecen remekül futballozott a mérkőzés első részében, bár a végén nekünk is voltak helyzeteink. Kellettek a jó egyéni teljesítmények, de elsősorban csapatként voltunk erősek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!