Nagyvilág

2008.02.24. 11:29

Rendőrökre támadt a petárdázó

<p>Egy kínai vállalkozó támadást indított egy rendőrőrs ellen, miután felszólították, hogy hagyja abba a petárdázást - jelentette a kínai állami média vasárnap.</p>

A férfi csütörtökön a kínai holdújévi ünnepségek végén petárdákat robbantott egy olyan téren, ahol ezt betiltották - állítja a Beijing News kínai napilap.

Az ünneplőket ezután megállította egy rendőrautó, és a csoport egyik tagját bevitte kihallgatásra. Ezután a férfi áttört a főkapun, és támadást indított az őrs ellen - írja a lap. Az ezt követő összecsapásban 12 rendőr megsérült, köztük egy rendőrnő, aki az ütések miatt elvesztette az eszméletét - teszi hozzá a Beijing News. Nyolc támadót pedig letartóztattak, amiért erőszakkal megakadályozták, hogy a rendőrség végezze feladatát.

A heves vérmérsékletű üzletembert egyébként Szecsuán tartományban az emberbarátok top tízes listájába választották 2007-ben, amiért pénzt adott a vidékfejlesztésre és az egyetemisták támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!