Ügyeleti rend a Semmelweis-napon Debrecenben

Ügyeleti rend a Semmelweis-napon Debrecenben
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – Július 1-je Semmelweis-nap, ami az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap, így a Klinikai Központban is ügyeleti rendben dolgoznak pénteken.

Szükség esetén a beteg gyermekeket a Gyermekgyógyászati Intézetben, a felnőtteket a Belgyógyászati Klinika épületében lévő Sürgősségi Orvostan Tanszéken (Debrecen, Nagyerdei krt. 98.) látják el ügyeleti rend szerint. Az egészségügyi tevékenység végzésének szabályairól szóló 2003. évi LXXXIV. törvény 15/B. §-a értelmében július 1-je Semmelweis-nap, amely az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra és az egészségügyben dolgozókra kiterjedően munkaszüneti nap.

Az egészségügyi dolgozók Semmelweis Ignácra emlékeznek minden év júliusának első napján. Az 1818. július 1-jén született szülészorvos ismerte fel a kézfertőtlenítés fontosságát, ezzel úttörő szerepet töltött be a gyermekágyi láz leküzdésében.

– unideb.hu –


Munkaszüneti nap lesz pénteken a hivatalokban és az egészségügyi ellátásban
Budapest – Július elseje munkaszüneti nap a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és az egészségügyben dolgozók számára, így a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák, kormányablakok, a szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai zárva tartanak. Szintén zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, a mentők azonban teljes kapacitással dolgoznak.