Helyi közélet

2017.07.19. 13:20

A Marhalevelet Campus útlevélre váltották

Debrecen - Egy zongoristával kiegészülve érkeznek; zenekari tagokat keresnek.

Debrecen - Egy zongoristával kiegészülve érkeznek; zenekari tagokat keresnek.

Így válsz majd legendává, ha tettél sok csodát – idézett Czérna Kornélia egy saját dalából kérésemre. – Tudtam, hogy ezt fogod mondani! – vágta rá Szűcs Nelli, ami fémjelzi kapcsolatukat. A közeli barátnők, azaz a NeSzduó tavasszal elnyerte a Legjobb Zeneszerző díját a Debreceni Művelődési Központ versmegzenésítési pályázatán. Romhányi Marhalevele, egyben „útlevél” is volt egy incognitobeli, s most a Campus Fesztiválon való fellépésre. A nagykállói gimnázium drámatagozatán az utolsó évet kezdő osztálytársakat a középiskola hozta össze. Nelli tízéves kora óta énekel, és három éve gitározik, Szandi kisiskolásként énekkarban kezdte, aztán egyre több iskolai rendezvényen állt mikrofon mögé. Ma egyikük sem tudja elképzelni, milyen lenne az életük zene nélkül. A korábbi szegedi dalíró verseny fődíjasai, Skype-on kezdték elkészíteni a Marhalevél zenéjét.

Nelli akkordokat játszott, kitaláltunk dallamokat, amire épp kijön a szótag, az ütem és próbáltuk ráilleszteni a verset. Másnap még egy órát rászántunk, hogy befejezzük.”

A színművészeti pályára készülő fiatalok heti háromszor próbálnak, a szűk órányi műsorba széles stíluspalettáról válogattak dalokat: Beatles, Bikini, Republic, és modern zenék is várhatók szerdán 15 órától.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában