Helyi közélet

2014.01.06. 08:02

Anyatej: a klinika segít

Debrecen - A kontinens első bababarát kórházát is nehéz helyzetbe hozták a Miklós utcai intézmény megszüntetésével.

Debrecen - A kontinens első bababarát kórházát is nehéz helyzetbe hozták a Miklós utcai intézmény megszüntetésével.

– Bennünket nem kérdeztek meg, így számunka is derült égből érkezett a hír. Én pár nappal ezelőtt az egyik páciensemtől értesültem – reagált az anyatejgyűjtő állomás bezárására dr. Póka Róbert egyetemi tanár, hozzátéve: az újszülött intenzív osztály is onnan kapott rendszeresen anyatejet.

– Az előzetes értesítés és felkészülésre adott idő hiányában egyelőre nem állunk készen a feladatra – reagált a Debreceni Egyetem Általános Orvosi Kar (DE ÁOK) Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának vezetője dr. Bene Edit felvetésére a pénteki Naplóban, miszerint a feladatot az országos gyakorlat szerint sok helyen a fekvőbeteg-ellátó intézmények végzik. – Magyarország és Európa első Baba-Barát Kórházának vezetőjeként elengedhetetlennek tartom, hogy ezt az ügyet felkaroljuk és mielőbb megteremtsük a klinikán működő anyatejgyűjtő és elosztó működésének feltételeit – húzta alá dr. Póka Róbert.

Miközben a szakma a megoldásokat keresi, addig az ellenzék a döntés hátterét boncolgatta. A Jobbik egyik képviselője szerint 2009 óta az anyatejgyűjtő állomás támogatását folyamatosan csökkentette az azt működtető önkormányzat.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában