Sport

2013.03.13. 20:42

Romból építettek várat, majd hagyták összedőlni

Nyíregyháza - Miként azt a beharangozóban Balázs István megpendítette: az elmúlt hetek hányattatásai, az erősen korlátozott edzéslehetőség következtében az NRK élvonalbeli női csapata arra kényszerült, hogy „kotta” helyett emlékezetből röplabdázzon az UTE ellen – az 5-8. helyért kiírt, az egyik fél két győzelméig tartó párharc nyitófellépésén.

Nyíregyháza - Miként azt a beharangozóban Balázs István megpendítette: az elmúlt hetek hányattatásai, az erősen korlátozott edzéslehetőség következtében az NRK élvonalbeli női csapata arra kényszerült, hogy „kotta” helyett emlékezetből röplabdázzon az UTE ellen – az 5-8. helyért kiírt, az egyik fél két győzelméig tartó párharc nyitófellépésén.Így, persze a tréner kiverte fejéből a csúcsforma fogalmát, és nem érte kellemes meglepetés. Olyannyira, hogy az első szettben már az is sikerként hatott, hogy a lassan bemelegedő nyíregyháziak a kezdeti megalázó különbségű hátrányból jelentősen lefaragtak. A második szettben a hazaiak bemutatták, képesek romból várat „eszkábálni”, a harmadikban pedig azt: miként képesek egy már csaknem agyonnyert játszmát tekintélyes előnyről elbukni. Magyarán hagyták összedőlni, amit sziszifuszi munkával felépítettek. Ugyanakkor a negyedik etap derekáig élt a remény, hogy a házigazdák ki tudják csikarni az ötödik, döntő felvonást, a végjátékra azonban elfogyott az erő, elszállt a hit. A vereség miatt pedig oda a pályaelőny.

Folytatás szombaton, Újpesten, ahol bravúrra lesz szükség, hogy az NRK még egyszer fogadhassa a lilákat...

KM-KT


Röplabda: NB I., női

Az 5-8. helyért, 1. mérkőzés

NRK-Nyíregyháza–UTE 1:3 (-21, 17, -22, -17)

Vasvári gimnázium, 100 néző, v.: Vári P., Mezei Z.

NRK: Akimova 3, Boros F. 17, Erdősné 10, Hengsperger A., Ilyés B. 22, Roma F. 10 Csere: Szabó I. (liberó), Berényi E. 2.

Edző: Balázs István.

UTE: Grózer A. 4, Horváth A. 24, Kotlárik Zs. 10, Czakó M. 12, Szűcs K. 18, Szombathelyi K 5. Csere: Hadnagy R. (liberó), Ancsin K. 3. Edző: Nagyné Mátrai Veronika.


Mesterszemmel

Balázs István: – Kétszer adtunk nagy előnyt az ellenfélnek. Egyszer, amikor az első szettben ismerkedtünk a saját pályánkkal, másodszor, amikor a harmadik játszmát 18:12-es vezetés után nem tudtuk sikeresen befejezni.  

Nagyné Mátrai Veronika: – Nagyon szépen játszottunk, küzdésből ötösre vizsgáztunk. Ez még csak az első meccs volt, még nincs vége a párharcnak.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1–0, az UTE javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!