haon-sportoldal

2008.06.22. 16:41

Tihanyi Sándor fantasztikus!

<p>Debrecen - Fantasztikus sikert ért el a debreceni Tihanyi Sándor a salakmotoros egyéni Európa-bajnokság debreceni elôdöntôjében, ahol megszerezte a harmadik helyet és így bejutott a kontinensfináléba.</p>

A 45 éves debreceni versenyzô egyedüli magyarként indulhat a szlovéniai Lendván sorra kerülô augusztus 23-i döntôben.

A másik magyarnak, a szintén debreceni Tabaka Józsefnek nem sikerült a bravúr, miután harmadik futamában bukott, s bár a további etapokban is starthoz állt, már nem tudott pontot gyűjteni. A 19 éves Tabaka végül 4 ponttal a 13. helyet szerezte meg.

A gyôzelem – a maximális 15 ponttal – az orosz Danyil Ivanové lett, másodikként a szlovén Matej Zagar zárt. A dobogósokon kívül a dán Ulrich Ostergaard, a cseh Matej Kus és a lett Makszimsz Bogdanovsz jutott tovább. Óriási meglepetésre a címvédô horvát Jurica Pavlic elvérzett az elôdöntôben, miután 8 ponttal csak a nyolcadik helyen zárt.

Az olaszországi Lonigóban is szép magyar siker született: Matej Ferjan a második helyen végzett az egyéni világbajnoki selejtezőben (Grand Prix-kvalifikációban). Érdekesség, hogy Ferjan, miután 14 pontot szerzett a versenyben, az első helyért külön futamot vívott az ausztrál Ryan Sullivanel, akinél azonban nem bizonyult jobbnak, de így is bejutott a középdöntőbe.

A debreceni EB-elődöntő végeredménye (továbbjutók):

1. D. Ivanov (orosz) 15 pont, 2. Zagar (szlovén) 13, 3. Tihanyi 11, 4. Ostergaard (dán) 10, 5. Kus (cseh) 9, 6. Bogdanovs (lett) 9.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!