Sport

2016.05.12. 08:44

Megvan a kilencedik hely, a DVSE teljesítette a tervet!

Debrecen - Kettős győzelmének hála elérte célját a debreceni vízilabdaklub.

Debrecen - Kettős győzelmének hála elérte célját a debreceni vízilabdaklub.

Második meccsét is megvívta a DVSE a Miskolc ellen: a párharc tétje a kilencedik hely volt. A debreceniek lépéselőnybe kerültek az első derbin, melyen 11–7-re nyertek.

A cívisvárosiak kezdték jobban a derbit, a negyed felénél Kincses Attila centerből szerzett vezetést a vendégeknek. A borsodiak légiósa, Njegovan Aleksandar akcióból egy percen belül kiegyenlített, azonban Müller Máté akciógóljával, és Kállay Márk fórgóljával rövidesen már kettővel ment a DVSE – írja a dvse.hu. Az utolsó minutumban az ex-debreceni Somlai Tamás váltotta gólra csapata emberelőnyös helyzetét, így az első játékrész végére egyre zárkózott az MVLC, 2–3.

A második etapban Pataki Gergely fórból újfent kétgólosra növelte a hajdúságiak előnyét, ám Milicic Milos és Njegovan Aleksandar közreműködésével a házigazdák ledolgozták a minimális hátrányukat, így 4–4-es döntetlennél vonulhattak félidőre a csapatok.

A harmadik negyed elején újból magukhoz ragadták a vezetést a debreceniek, miután Süveges Máté bombázott távolról Valics Bence kapujába, majd egy perc múlva Kincses Attila módosította ismét kettőre a különbséget. A hajdúságiak duplájára Jakab Dániel felelt, de a 200. OB I.-es mérkőzésén jubiláló Szőke Szabolcs találatával mégiscsak kétgólos cívisvárosi vezetésnél kanyarodhattak rá a felek a mindent eldöntő, utolsó felvonásra.

Kiegyenlített küzdelmet hozott a negyedik játékrész. A gólcsendet az ötödik minutum végén a DVSE törte meg, a kapu előtt a piros-fehérek csapatkapitánya, Kállay Márk passzolt a jobb helyzetben lévő, megúszó Kincses Attilának, aki könyörtelenül bevágta a labdát a miskolci kapuba. Az újonc házigazdák Milicic Milos révén szépíteni tudtak ugyan, de a szerb légiós gólja már csak a végeredményt állította be.

A mérkőzést 8–6 arányban a debreceniek nyerték, így a kilencedik helyen zárták az E.ON Férfi OB I. 2015/16-os pontvadászatában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!