Több helyre is betörtek a fiatalok

Tiszacsege – A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság lopás vétség és lopás vétség kísérlet elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt indított eljárást két fiatalkorúval szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 15 és 16 éves fiúk Tiszacsegén több ingatlanba is betörtek vagy megpróbáltak betörni.

A fiatalok 2014. június 13. és június 16. között kétszer ugyanannak a vendéglátóhelynek törték fel az ajtaját és loptak el onnan szeszesitalokat és más élelmiszereket. Szintén ebben a hónapban a terheltek két tiszacsegei élelmiszerüzletből és egy lakatlan házból kíséreltek meg lopni, azonban üres kézzel távoztak.

A rendőrök a bejelentéseket követően adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, valamint elemezték a település térfigyelő kameráinak felvételeit. A nyomozók a beszerzett információk alapján azonosították a tiszacsegei és a sárrétudvari lakosokat, akiket 2014. június 16-án 15 óra 30 perc körüli időben az egyik fiú otthonában elfogtak és előállítottak a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra.

Ellenük lopás vétség és lopás vétség kísérlet elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást a Bűnügyi Osztály.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –