Sport

2013.10.03. 11:15

Olimpiai bajnok is indult a hajdúszoboszlói szenior úszóversenyen

Hajdúszoboszló - A Debreceni Szenior Úszó Klub 12. alkalommal rendezte meg Hajdúszoboszlón nemzetközi szenior úszóversenyét, amely 2011 óra a Dr. Nagy Sándor Tibor Emlékverseny nevet viseli.

Hajdúszoboszló - A Debreceni Szenior Úszó Klub 12. alkalommal rendezte meg Hajdúszoboszlón nemzetközi szenior úszóversenyét, amely 2011 óra a Dr. Nagy Sándor Tibor Emlékverseny nevet viseli.Az eredményhirdetésnél a 400 m-es gyorsúszásban az emlékverseny névadójának lánya és unokája adták át a díjakat. További három, az elmúlt években elhunyt debreceni versenyző egykori kedvenc versenyszámát is megrendezték, ezzel emlékezve Gács Marcellra, Dévald Péterre és Dr. Kerekes Sándorra.

Számos egyéni- és váltó versenyszámban öt ország 31 klubjából 155 versenyző közel hatszáz alkalommal állt rajthoz. Családi váltók is biztosították a verseny családias, jó hangulatát, amelyet az esti rendezvényen mondott beszédében Sergiy Fesenko, a Kievi Aqua Masters úszóklub vezetője, Moszkva olimpiai bajnoka (lásd a videót) is kiemelt.

A hazai szenior úszósport több élversenyzője, világ- és Európa-bajnokok is rajthoz álltak a szoboszlói versenyen.

Az Ötös versenyben az öt kijelölt versenyszám eredményei alapján számított abszolút versenyt a férfiaknál az olimpiai bajnok Sergiy Fesenko, a nőknél a Budapest Senior versenyzője, Csikány Csilla nyerte. A nőknél debreceni harmadik hely született az Ötös versenyben: a klub 27 éves Európa-bajnoka, Nagy Erzsébet Éva végzett a dobogón.

Örökös Bajnoki címeket is átadtak a versenyen: a 92 éves Puskás Pál négyszeres szenior Európa-bajnok és a 73 éves Krasznai Róbert szenior Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes kapta a debreceniek közül ezt az életmű díjat. Rajtuk kívül a debreceni klub világverseny dobogósait, Nagy Erzsébet Éva szenior Európa-bajnokot és ezüstérmest, a Transzplantáltak Világjátékán eredményes Krucsó Zsoltot, valamint más klubok Örökös Bajnokait és Legjobb szenior úszóit is ünnepelték.

Rendhagyó módon a 20-24 éves fiatalok is elindulhattak a versenyen a számukra kiírt 0. korcsoportban. A Debreceni Aquasport Egyesület kilenc egyetemista úszója élt a lehetőséggel, szép eredményeket elérve.

Rentka László

a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!