Terrorizmus – Német lap: terrorveszély fenyegeti a labdarúgó Európa-bajnokságot a német szövetségi bűnügyi hivatal szerint

A 2016-os franciaországi labdarúgó Eb labdája
A 2016-os franciaországi labdarúgó Eb labdája - © Fotó: 24.hu
Berlin – Támadásokat hajthatnak végre iszlamista terroristák a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) szerint – írta csütörtökön a Bild című német lap a BKA egy belső elemzésére hivatkozva.

A lap szerint a legszélesebb nyomozati jogkörrel rendelkező német rendőrségi szerv különösen veszélyeztetett eseményként tartja számon a torna nyitómérkőzését, a június 10-ei Franciaország-Románia találkozót és a döntőt, amelyet július 10-én rendeznek meg a párizsi Stade de France stadionban, az Iszlám Állam terrorszervezet tavaly novemberi merényletsorozatának egyik helyszínén.

A BKA szerint a terroristák nagy jelképes erővel bíró és “puha” célpontokat keresnek, céljuk minél több emberélet kioltása és a lehető legnagyobb médiafigyelem megszerzése. Helyszínek vagy események mellett nemzeti válogatottak is lehetnek célpontok – vélekedik a BKA a beszámoló szerint.

– MTI –