Tényleg nem könnyű a városfejlesztési főosztályt vezetni

Krivi Béla
Krivi Béla - © Fotó: Égerházi Péter
Debrecen – „Nincs irigylésre méltó helyzetben a tavaly nyugdíjba vonult Varga Lászlót váltó Krivi Béla, a városfejlesztési főosztály új vezetője” – írtuk idén februárban, s az újabb váltás tényleg hamar bekövetkezik. Jövő januártól Pacza Gergely, a városépítési osztály vezetője tölti be megbízottként a főosztályvezetői tisztséget.

A váltás okáról a városháza a következőket közölte: „Ha a köztisztviselő munkavégzése nem megfelelő, akkor jogviszonyát felmentéssel kell megszüntetni. Krivi Béla munkaviszonya azonban nem így, hanem közös megegyezéssel szűnik meg december 31-el, január 1-től véglegesen mentesül a munkavégzési kötelezettsége teljesítése alól… További együttműködés lehetőségét a felek nem zárták ki.”

A leköszönő Krivi Béla elmondta, mérnökemberként jól érezte magát, nagyon sokat dolgozott idén, több nagy projekt elindításában, befejezésében is közreműködött. Úgy véli, sikerült olyan gondolatcsírákat elültetni a fejekben, melyek még hasznosak lehetnek Debrecenben. A válást nem érzi véglegesnek, szerinte a szakértelmére még számítanak majd az önkormányzatnál, most visszatér Budapestre, a vállalkozói életbe. Varga László szerint ebben a beosztásban a műszaki felkészültség mellett a legnehezebb, hogy nagyon sok terület képviselőjével kell megfelelő hangot találni, Pacza Gergelyt erre alkalmasnak tartja.

HBN–ÉP

Címkék: ,