HAON - PR cikk

2013.03.14. 09:44

Születésnapi buli Szakcsi Lakatos Bélával!

Jelenlegi és leendő rajongói is együtt ünnepelhetnek vele Debrecenben, a Kölcsey Központ báltermében március 21-én este 7 órától.

Jelenlegi és leendő rajongói is együtt ünnepelhetnek vele Debrecenben, a Kölcsey Központ báltermében március 21-én este 7 órától. A magyar jazz egyik legnagyobb formátumú képviselője ugyanis 70. születésnapja alkalmából tart most egy minden bizonnyal fantasztikus koncertet a cívisvárosban. "Mindenfajta zenével foglalkozom, ezért érzem magam a huszonegyedik század zenészének. Ez életem egyik korszakalkotó munkája, mert mostanra találtam meg a saját hangomat. Érzésben el tudtam szakadni az amerikai jazztől. A feketék mindig azt mondják, hogy mi őket utánozzuk. Ezzel azért vitába szállnék! Azt gondolom, hogy ami itt hallható, az világzene, a szó igazi értelmében, a különböző zenei kultúrák és stílusok eggyé olvadása. Nálam most a magyar és cigány elemeket a keleti zene szálai szövik át, de a blues felé is elkalandozom, miközben feltűnnek frázisok Bartóktól, és tagadhatatlan a kortárs zene hatása.”

 

Szakcsi Lakatos Béla – zongora

Orbán György – bőgő / Mohay András –  dob

Rostás Móni – ének / Rostás Csaba – ének, szájbőgő, tánc

 

Március 21. 19 óra, bálterem.

Belépődíj: 1800 Ft, 2300 Ft

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!