Téli olimpiai kiállítás nyílt

Akt.:
Téli olimpiai kiállítás nyílt
Téli olimpiai kiállítás nyílt - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – A Magyar Olimpiai Akadémia és a Hajdú-Bihar Megyei Sporttörténész Egylet a XXII.Téli Olimpiai Játékok alkalmából kiállítást rendezett a Debrecen Jégcsarnokban.

A tárlaton köszöntőt mondott Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára. A kiállítást megnyitotta Pajna Zoltán, Debrecen város alpolgármestere. Díszvendég volt Tóth Attila háromszoros olimpikon, aki röviden mesélt olimpiai élményeiről.

Fotó: magánarchívum Fotó: magánarchívum ©

A megnyitón sportpályafutásukról beszéltek: Dr. Becsky Gábor, Dr. Kövér Balázs, Kövérné Fejes Anikó, a  Főnix SE edzője, valamint Nagy Konrád édesapja, Nagy Tibor büszkén szólt fia eredményeiről és kérte a szurkolók biztatását. Szabó Krisztián édesanyja (Szováti Anasztázia) elmondta, hogy Krisztián 2002-ben részt vett a Salt Lake City-ben megrendezett olimpián. A megnyitó moderátora Parádiné Kenéz Tünde, a Hajdú-Bihar Megyei Sporttörténész Egylet titkára volt.

Ezután bemutatkoztak a Jégcsarnokban működő sportegyesületek.(Debreceni Hoki Klub, DSC- SI Jégkarc Egyesület, Debreceni Jégvirág Korcsolyázó SE, DSCI- Műkorcsolya Szakosztálya.

A kiállításon látható többek közt Borovitz Tamás téli olimpiai kiállítási anyaga és egyesületek ereklyéi, valamint az egykori válogatott gyorskorcsolyázók (Dr. Becsky Gábor, Dr. Kövér Balázs) és edzőjük (Kövérné Fejes Anikó) VB, EB, előolimpiai tárgyai. Szabó Krisztián ereklyéi, aki 2002-ben versenyzett a Salt Lake City olimpián és Nagy Konrád emléktárgyai, aki részt vesz a XXII. Téli olimpián Szocsiban.

A kiállítás 2014. február 22-ig tekinthető meg a Debrecen Jégcsarnokban.

– Hajdú-Bihar Megyei Sporttörténész Egylet –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek