Traktorkarnevál is lesz

2019.05.22. 17:57

Ha augusztus, akkor Hajdúsági Expo

Több tízezer látogatót várnak a hagyományos hajdúsági nyári programokra.

Fotó: Matey István

Immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a hajdúböszörményi önkormányzat a Hajdúsági Expót augusztus 9. és 11. között. Az augusztus ismét bővelkedik tehát rendezvényekben (lesz emellett Hajdúhét is), remélhetőleg minden korosztály megtalálja majd a kedvére valót – bizakodnak a szervezők, akik egy úgynevezett nulladik napban is gondolkodnak, amely a korábbi, nagy érdeklődésre tartó programokhoz hasonlóan (például talajművelési vagy favágó bemutató) vonzhatja az érdeklődőket.

Az erről tartott szerdai sajtótájékoztatón Kiss Attila, a város polgármestere ismertette, hogy már gőzerővel tartanak a program előkészületei. Ahogyan már megszokhattuk, Nagy István agrárminiszter személyesen is jelen lesz a rendezvényen, hogy összegezze az agrárium ez évi eredményeit, és beszéljen a további kilátásokról. Rajta kívül Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke is a városba érkezik, hogy sok egyéb között a Magyarok Kenyere programra is felhívja a figyelmet.

Szarvas-Szabó Katalin, a Szabadhajdú ügyvezetője elmondta, hogy példaértékű szakmaiság jellemzi a rendezvényt, amely garanciát jelent arra, hogy a kilátogatók jól érzik majd magukat. Ismét a a Keleti Fejlesztő Iroda feladata a szakmai kiállítások megszervezése; mint azt Czeglédi János a cég képviseletében elmondta, már év elején elkezdték ezt a munkát.

Dr. Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke a várva várt traktorhúzó verseny részleteiről osztott meg információkat. A traktorhúzó verseny idén már nagykorúvá vált, 18 éve van jelen a városban. Most sem marad el a traktorkarnevál és színvonalas húzásokat láthat a közönség. Ezúttal a Traktorhúzó Magyar Kupán mérhetik össze erejüket a traktorcsodák, 12 külföldi csapat versenyez szombaton és vasárnap is. A sportágban érdekeltek a korábbi évekhez hasonlóan Európa számos országából érkeznek majd Böszörménybe.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában