Nagyvilág

2008.06.04. 14:09

Menyasszonyparádé helyszíne lesz Ungvár

<p>Kárpátalja – Június végén – Ukrajnában első ízben – Ungvár ad otthont a Menyasszonyparádénak. Ezen a napon menyasszonyok, lakodalmas kocsik s egyéb lagzikellékek felvonulásának tanúi lehetnek a kárpátaljai megyeszékhely lakói és vendégei.</p>

A Menyasszonyparádé szervezőinek elképzelései szerint június utolsó vasárnapján akár ifjú párok százai is ellephetik Ungvár központi terét. Hasonló fesztiválra Ukrajnában eddig még nem volt példa.

A lagzifesztivál keretében sor kerül az ifjú párok, a lakodalmas kocsik, a násznagyok és vőfélyek felvonulására, illetve az utóbbiak látványos és főképpen harsány bemutatkozására. A menetet a megye, illetve az ország legkülönbözőbb szegleteiből érkező lagzis zenekarok kísérik majd, s a rendezvény keretében az érdeklődők bőséges ízelítőt kaphatnak majd a Kárpátalján dívó lakodalmas népszokásokból.

A rendezők addig is várják a vállalkozó szellemű párok jelentkezését, akik éppen ezen a napon szeretnének örök hűséget esküdni egymásnak. A legszebb párok természetesen számos kellemes meglepetésben, illetve értékes ajándékokban részesülnek majd.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!