boon-sportoldal

2008.06.02. 00:12

Szepessy eb-bajnok

<p>Ózd (ÉM - ME) - Az idei esztendő három fő versenye közül kettőt már megnyert Szepessy László. <dia width="900" height="700" alt="szepessy eb-bajnok 2008.06.01."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/szepessy_eb_bajnok_2008_06_01_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="szepessy eb-bajnok 2008.06.01." /></a></dia></p>

Az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club masters versenyzője az országos bajnokságon aratott sikere után a csehországi Európa-bajnokságon is a dobogó legmagasabb fokára állhatott föl. 65 évesen, nem kevesebb, mint 193 kilogrammot teljesített, amely Fekete József edző szerint egy olyan országos csúcs, amelyet belátható időn belül senki nem fog megjavítani.

Ha három súlycsoport eredményeit vesszük figyelembe, akkor is Szepessy volt a legerősebb, tehát az aranyérem jogosságához abszolút nem férhet kétség.

Neki szólt...

- Rendkívül boldog vagyok, mert az elmúlt években azért dolgoztam, hogy valamilyen világversenyen eljátsszák nekem a magyar Himnuszt – árulta el érdeklődésünkre Szepessy László. – Hazai bajnokságot már többször is nyertem, de a tavalyi EB-ezüst után a kazincbarcikai világbajnokságon csupán a negyedik lettem. Erre az esztendőre feltettem mindent, hiszen a korcsoport váltás után én vagyok a „legfiatalabb”, így némelyest előnyben vagyok a riválisokkal szemben. A bohumini versenyen rendkívül jól ment, kiváló erőben éreztem magam, és technikailag is jól kiviteleztem a fogásokat. Ezt kizárólag Fekete József edzőmnek köszönhetek, hiszen ő tanított meg a gyakorlatok helyes elvégzésére.

Szepessy László szakításban és lökésben sem hibázott, tehát makulátlan mérleggel, hat jó produkcióval zárt Csehországban. Fölényesen nyerte meg a súlycsoportját, ami további erőt és lendületet adhat a folytatást tekintve, hiszen szeptember végén Görögországban világbajnokságot rendeznek.

Teljes kollekciót

- Hát… Nagyon szeretném, ha teljes lenne az idei kollekció – folytatta az újdonsült Európa-bajnok. – Két érem már otthon van, a harmadik arany lenne a legértékesebb, ezért dolgozom a nyári hónapokban. Az biztos, hogy úgy nem lehet világbajnokságot nyerni , hogy ne fejlődjek. 65 évesen arra törekszem, hogy az összetett két mázsát teljesítsem, és akkor meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő. Minden nap tornázom, hetente kétszer Ózdra járok edzeni, a teremben pedig rengeteg biztatást kapok a barátaimtól. Ez ad erőt, hogy a továbbiakban is sikeres lehessek.

A Szilvásváradon élő, örök vidám Szepessy László tehát az aranykollekció teljességére tör. Az EB-n leiskolázta kortársait a 94 kg-os súlycsoportban. Szakításban 83, lökésben pedig 110 kilogrammal tette le ismételten a névjegyét. Respektje már biztos, hogy van, tehát elképzelhető, hogy a többi ellenfél már számol vele a világbajnokságon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!