Tarlós István jelenleg nem tervezi, hogy indul a 2019-es főpolgármester-választáson

Budapest – Tarlós István, Budapest főpolgármestere jelenleg nem tervezi, hogy elindul a következő, 2019-es főpolgármester-választáson.

Tarlós István az ATV Heti Napló Sváby Andrással című vasárnapi műsorban sugárzott interjúban arra a kérdésre, hogy “érez-e kedvet és erőt” egy következő ciklushoz, azt válaszolta: pillanatnyilag nincs olyan elhatározása, hogy olyan nagyon pályázni akarna. “Még kevésbé, hogy kilincselnék vagy pedáloznék ezért” – fogalmazott.

A műsor témái között szóba került, hogy Budapesten egyes helyeken autóval történő szabálytalan kanyarodás miatt kamerák felvételei alapján ötvenezer forintos közigazgatási bírságot szabnak ki sok esetben. A főpolgármester ennek kapcsán azt mondta: “számtalan alkalommal előfordul, hogy senki nem szól semmit, aztán hetek múlva, csak a kamera alapján kiküldenek egy büntetést. Ez teljesen szabálytalan, jogszerűtlen – jelentette ki. Hozzátette: ezt semmi szín alatt nem támogatja.

A riporter emlékeztette a főpolgármestert arra, hogy az olimpiával kapcsolatos népszavazási kezdeményezés kapcsán az összegyűjtött aláírások leadása előtti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, elzárkózik attól, hogy egy népakaratot kijátszanak, később pedig az olimpiai pályázat visszavonásáról döntöttek. Tarlós István határozottan cáfolta, hogy ez a népakarat kijátszása lett volna, jelezve: a kérdés arra vonatkozott, hogy előfordulhat-e a számlálás lassítása, vagy, hogy a népszavazást időpontját szándékosan a Nemzetközi Olimpiai Bizottság rendezőről szóló döntése után írják ki. “Erre mondtam, hogy ilyeneket nem fogunk csinálni” – szögezte le a politikus.

Tarlós István szerint az aláírásgyűjtéskor feltett kérdés alapján – amely arra vonatkozott, hogy az aláíró egyetért-e azzal, hogy Budapest vonja vissza az olimpiai pályázatát – a népszavazási kezdeményezést csak az írta alá, akik azt akarja, hogy ne legyen olimpia Budapesten.

– MTI –