Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.09. 13:13

Besurranások Nagykállóban és Újfehértón

<p>Nagykálló, Újfehértó - Pénteken napközben egy nagykállói ház ajtaján surrant be egy férfi.<br /> Amikor a háziasszony észrevette, már kezében volt egy ott talált pénztárca.</p>

A nő férjéért kiáltott, aki megpróbálta visszatartani, de a tolvaj félrelökte és a tárcát eldobva elrohant. A nagykállói rendőrök a személyleírás alapján a közelben elfogták a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható férfit. A 45 éves, büntetett előéletű nyírbátori lakos beismerő vallomásában elmondta, hogy lopási szándékkal ment be a nyitott ajtón, mert látta, hogy ott jómódú emberek laknak.

Kevésbé volt szerencsés egy újfehértói család, akiknek ismeretlen tettes lopott el házából 28.000 forintot és egy 60.000 Ft értékű mobiltelefont. A besurranó tolvaj itt is napközben, a nyitva hagyott ajtón jutott be.

Az ilyen bűncselekmények nagy része az utóbbi esethez hasonlóan zárul; a tolvajt senki sem látja, nem hagy nyomot, viszont másodpercek alatt magához veszi a talált érékeket. A besurranásos lopásokat legegyszerűbb megelőzni- az ajtót akkor is kulcsra kell zárni, ha otthon tartózkodnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!