Helyi közélet

2015.01.14. 09:19

Nem tehette volna, de többször is bement a házba

Debrecen, Hajdúhadház - Szabálysértőket vettek őrizetbe a debreceni és a hajdúhadházi rendőrök.

Debrecen, Hajdúhadház - Szabálysértőket vettek őrizetbe a debreceni és a hajdúhadházi rendőrök.

A Debreceni Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt indított eljárást egy nővel szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. január 13-án 20 óra 30 perc körüli időben egy nő bement az egyik Sámsoni úti üzletbe, ahol elfogyasztott egy doboz energiaitalt, amit a pénztárnál nem fizetett ki, majd a boltból távozott. A biztonsági őr felfigyelt a nőre és az esetről szólt egy közelben tartózkodó rendőrnek. A járőr a 39 éves nőt igazoltatta és előállította a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a hajdúsámsoni lakost meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették. A nő 72 órán belül bíróság elé áll.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság magánlaksértés szabálysértés elkövetése miatt eljárást indított egy férfival szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. január 13-án 14 óra körüli időben egy nő telefonon tett bejelentést a rendőrség ügyeletére, mert a hajdúhadházi családi házában tartózkodó férje szidalmazza őt, gyermekeit és nem hajlandó onnan a saját lakásába távozni. A bejelentést követően a rendőrök a helyszínen igazoltatták az 53 éves férfit, akit felszólítottak az ingatlan elhagyására, mivel ott jogellenesen tartózkodott. A férfi ennek eleget tett, azonban 17 óra 45 perckor a férfi újra megjelent a házban ezért az ott lakó nő ismét bejelentést tett a rendőrség ügyeletére. A helyszínre érkező rendőrök az 53 éves helyi lakost ismét felszólították az ingatlant elhagyására, melynek eleget tett, elmondása szerint csak a ruhájáért ment be. Egy óra múlva a férfi lánya telefonon újra arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét, hogy apja az akaratuk ellenére bement a házukba, ahol lefeküdt az egyik ágyra és nem hajlandó elmenni. A bejelentést követően a rendőrök a házban elfogták és a városi rendőrkapitányságra előállították az 53 éves férfit, akit a meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vettek a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában