haon-sportoldal

2008.09.20. 21:11

Döntetlen izgalmas végjátékkal

<p>Nyíradony – Habár csaknem végig vezetett a Tajtavill Nyíradony együttese, végül – izgalmas végjátékot követően – be kellett érniük döntetlennel szombaton este a Hódmezővásárhely ellen hazai pályán. <DIA alt="Tajtavill Nyíradony-Hódmezővásárhely 2008.09.20." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Tajtavill_Ny_radony_H_dmez__337_v_s_rhely_2/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Tajtavill Nyíradony-Hódmezővásárhely 2008.09.20." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/TajtavillNyiradonyKostnerVilmos.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/TajtavillNyiradonyHvasarhelyKudorKitti.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A nyíradonyiak jól kezdték a találkozót, a tizedik percben 4–3-ra vezettek, majd fokozatosan elhúztak, a huszadik percben már öt góllal többet számlálhattak, mint a vendégek, uralva a találkozót. A hazaiak végül 14–10-es előnnyel vonulhattak az öltözőbe a szünetben.

A második félidőben tíz perc alatt hat gólra növelték a különbséget, s a következő percekben jobbára négy-öt gólos – biztonságosnak tűnő – hátrányban tartották az ellenfelet. A végén azonban sok hiba jellemezte a játékukat, többször eladták a labdát, és a Hódmezővásárhely felzárkózott három gólra. Köstner Vilmos, a hazaiak mestere ekkor időt kért, s ezt követően a Nyíradonynak újra sikerült ötgólosra növelnie előnyét. A

z utolsó három percben azonban piros lap és kettős emberhátrány sújtotta a Tajtavillt, s a Vásárhely ismét faragott a differenciából. A huszonnyolcadik percben 24–22 volt az állás, zúgott a „Mindent bele!” – a szurkolók egyébiránt remek hangulatot teremtve mindvégig lelkesen biztatták kedvenceiket. Sajnos ezúttal hiába szólt a „kórus”, a hazai csapat büntetőt hibázott, a vendégek viszont másfél perccel a vége előtt egy gólra csökkentették hátrányukat.

Egy perc volt mindössze hátra, amikor a Nyíradony újra elveszítette a labdát, a Hódmezővásárhely pedig góllal torolta meg a hibát: egyenlítettek. Az utolsó Tajtavill-támadás kapufával végződött, és a megszerzett játékszerrel a vásárhelyiek roboghattak előre – azonban a hazaiak szerencséjére megszólalt a mérkőzés végét jelző kürt.

Összességében izgalmas, jó iramú és hangulatú mérkőzést tudhat maga mögött – nem könnyű ellenféllel szemben – a Tajtavill Nyíradony együttese. A lányok legközelebb szeptember 24-én a Vasas otthonában lépnek pályára.

Mesterszemmel

Köstner Vilmos: Jó, küzdelmes mérkőzés volt, és 99 százalékban jól oldottuk meg, amire készültünk. A szerencsétlen végjátékban nem tudtuk megtartani az egész meccsen biztosnak látszó győzelmet. A védekezéssel most elégedett voltam, ezúttal a támadójáték volt gyengébb, elfáradt a csapat.

Tajtavill Nyíradony–Hódmezővásárhely 24–24 (14–10)
Nyíradony, 800 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Tajtavill Nyíradony: Király – Flaska 5, Sopronyi 9/3, Kudor, Gulyás 3, Pádár 3, Sütő E. 1. Csere: Lajtos (kapus), Szamosi A. 2, Sütő M. 1, Szamosi L., Such, Szűcs N. Edző: Köstner Vilmos.
Hódmezővásárhely: Abramovics – Lovász 2, Jókai 5, Fülöp 1, Gaál, Wolf 4/1, Koroknai 1. Cs: Vörös (kapus) Nikolajenko 4, Gerstmár R. 4, Pollaková 2, Szepesi 1. Edző: Farkas József.
Kiállítások: 14, illetve 14 perc.
Hétméteresek: 4/3, illetve 3/1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!