Helyi közélet

2015.09.23. 13:47

Bombát képzeltek a Lutonból Debrecenbe tartó repülőgépre

Debrecen - Katasztrófahelyzetet szimuláltak egy gyakorlat részeként a reptéren.

Debrecen - Katasztrófahelyzetet szimuláltak egy gyakorlat részeként a reptéren.

A brit hatóságokhoz bejelentés érkezett, hogy a Lutonból Debrecenbe tartó járatra bombát helyeztek el. A 16 órakor landoló gépről az angolok tájékoztatták a magyar rendőrséget. Mindez egy gyakorlat részeként történt, amelyet szeptember 10-én végzett a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, a katasztrófavédelem, a mentők és az Alkotmányvédelmi Hivatal - írja a Zsaru Magazin.

Tóth Zsigmond százados, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság védelmi tisztje elmondta, a repteret lezárták, hogy zavartalanul felkészülhessenek a vészhelyzet elhárítására és a gép fogadására. A szimulált történetben az utasszállítót a Magyar Honvédség vadászrepülői kísérték a magyar légtérben, idő közben Angliában pedig elfogták a bombával fenyegetőző férfit, aki bevallotta, nincs bomba a gépen.



A repülőgép pilótái viszont súlyos műszaki hibát észleltek, ezért kényszerleszállást kellett végrehajtaniuk. Nagy Imre alezredes, a főkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője ekkor átvette a csapatok irányítását és összehangolta a mentéshez és a helyszíneléshez szükséges feltételeket.

A kényszerleszállás után a mentők felmérték a sérültek állapotát, a tűzoltók pedig folytatták a mentést. A százados munkatársai e közben robbanóanyag-kereső kutyákkal vizsgálták át a gépet, ugyanis mint mondta, ez akkor is szükséges, ha csak a bomba gyanúja merül fel. A gyakorlatról készült képeket itt tekintheti meg!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában