szon-sportoldal

2008.07.07. 09:59

Ilyen a box: a pontozók másként látták

<p>A nyíregyházi Nagy hiába iskolázta le ellenfelét a római ringben, a pontozóbírák nem kis meglepetésre olasz ellenfelét hozták ki győztesnek.</p>

Az elmúlt héten Rómában lépett ringbe Nagy István, a nyíregyházi Big Boxing Ygomi SE fiatal ökölvívója. A tét nem volt kicsi, hiszen az IBF ifjúsági bajnoki címért húzott kesztyűt a helyi Simone Califano ellen. A magyar bokszoló remekül helyállt, ám a tíz menetes küzdelmet szoros pontozással (96-95, 96-94, 96-94) elveszítette, legalábbis a pontozó bírók szerint.

- Az első három menetben úgy nézett ki, nem megy végig a mérkőzés, hiszen István óriási verésben részesítette ellenfelét, akinek ezidőben alig volt találata. A mérkőzés középső menetei ugyan szorosabbak voltak, ám ezekből is maximum három menetet lehetett odaadni Califanónak, bár ezt is csak a hazai pályára való tekintettel.

Később István ismét magára talált, és időnként szinte leiskolázta ellenfelét.. „Ha igazságos lett volna a pontozás, Califanónak egy menetet sem adtak volna a bírók – összegezte a Profibox Promotion által tető alá hozott mérkőzést Nagy Lajos a versenyző edzőmenedzsere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!