szon-sportoldal

2008.06.06. 12:17

Tiszakóródra ,,vándorolt a kupa

<p>2008-ban Milota adott otthont az éves szinten megrendezésre kerülő Egyházmegyei Konfirmandus Kupának május 24-én, szombaton.</p>

A milotaiak vendégszeretetét már lassan 10 éve folyamatosan tapasztalom, ez az esemény előtt sem volt másként. A hivatali dolgozók már napokkal a rendezvény előtt elkezdték csinosítani (az amúgy is látványos) sportcentrumot, hogy minden megfelelő legyen a hétvégére. Időközben a ,,nagy futballpályán három kisebb játékteret alakítottak ki a mérkőzések lebonyolítására,mivel nem kevés (25) csapatot vártak a tornára.

A falu ezen a szinten már bizonyított. 2005-ben már rendeztek Konfirmandus KupátMilotán. A  helyieken tehát nem múlt, mikor láthatunk újra futballozó fiatalokat a sportcentrumban. A focisták szombat reggel valószínűleg még fel sem ébredtek, amikor a helyszínen már javában folyt a sütés-főzés.

Tudomásom szerint 25 kg lisztből készítettek fánkot majd 300 gyerek és meghívott számára, a menü első fogásaként ízletes babgulyás szerepelt a ,,képzeletbeli étlapon . (A milotai asszonyok és iskolai dolgozók serénységét évről évre megtapasztalhatjuk /megízlelhetjük/ a Nemzetközi Diófesztiválon, idén már hetedik alkalommal.)

Kilenc óra magasságában már megérkeztek az első csapatok a futballpályára, ahol még gyakorolhattak az előttük lévő feladatokra. „A focipályán nincs ellenséged, csak ellenfeled, akivel együtt játszol. A keresztyén fiatal számára egyértelmű a sportszerűség, a becsületes játék.”- mondta Pálinkás Gyula nagytiszteletű úr nyitó áhitatában.

A 21 ,,nagy csapatot hét csoportba sorolták be a szervezők, a maradék négy kicsi pedig egy csoportban harcolt a győzelemért. Pálinkás Gyula nagytiszteletű úr ifjabb Elek Lászlót - a helyi sportélet aktív tagját - bízta meg a rendezvény lebonyolításával, ami valljuk meg, nem kis feladat. Ő végezte a csoportbeosztást, ezért egy nyugodt pillanata sem volt.

A döntőbe az egymással két szomszédos falu, Kölcse és Tiszakóród csapata jutott be, a meccset utóbbi csapat nyerte Pál Dávid vezérletével.

,,Nem kezdtünk jól,viszont meccsről meccsre fejlődtünk,aminek meglett az eredménye. A támadó, középpályás és hátvédsor is jól működött, azt hiszem ennek köszönhető győzelmünk. - mondta a meccs után a torna gólkirálya.

A kupa legjobb játékosának a csengeri Sustyák Dávidot választották meg, aki csapatával a 3. helyen végzett.

,,Jó érzés a torna legjobbjának lenni,csak kár hogy sokan kirándulni mentek a csapatból,így nem juthattunk előrébb. Az ellenfelek sportszerűek voltak, de mi is a legtöbbet hoztuk ki a meccsekből, igaz,  ez csak a 3. helyre volt elég.

A hatodikos korcsoportban négy csapat indult el a bajnokságon. Méhtelek hittanos csapata győzedelmeskedett, a milotai futballpalánták pedig a második helyen végeztek.

A nap során a szurkolás mellett,  lehetőségünk volt röplabdázni, tollasozni, és egy kisebb pályán focizni is. Azt hiszem mindenki véleménye pozitív a tornával kapcsolatban, ami azt az érzést fogja kelteni az emberekben, hogy talán valamikor érdemes lesz ide visszahozni az eseményt - tájékoztatta a Szabolcs Online-tDezső Attila, magocsai olvasónk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!