szon-sportoldal

2008.06.19. 08:24

Szerepet tévesztett elnök

<p>Borítékolható volt, hogy a megyei másodosztály zárófordulójában rendezett Nyírmihálydi–Demecser (2–2) futballmeccset követő hazai nyilatkozat nem marad válasz nélkül.</p>

Nyisztor Ferenc a hazai egyesület elnöke, egyben polgármester azt találta mondani: „Köszönjük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Labdarúgó Szövetségnek a jogosulatlanul eltiltást. Gratulálok a szövetségnek, hogy jogosulatlanul egy nagyon gyenge Demecsert juttatott bajnoki címhez úgy, hogy nyolc mérkőzésen egy játékvezető működött meccseiken és sikerült több év után feljuttatni őket a megyei első osztályba!”.

– Mi nagyra becsüljük azokat a polgármestereket, akik szívügyüknek tekintik a település labdarúgását – reagált közleményben a megjelentekre a demecseri labdarúgó-szakosztály vezetősége. – Ugyanakkor Ön, polgármester úr, vasárnapi nyilatkozatával szerepet tévesztett, mert ilyenkor az edzők, vezetők a saját csapatuk éves szereplést szokták értékelni. Ha így lenne, megtudhattuk volna, hogy szurkolóik miatt miért kellett félbeszakítani az ősszel a Szakoly elleni mérkőzést?
Továbbá, nagyon sok embert érdekelne, miként történhetett meg, hogy csapatuk tagjai leköpték és lefejelték a játékvezetőt, amiért természetesen súlyos eltiltást kaptak. Választ kaphattunk volna arra, hogyan értékelte Ön, edzőjének kabaréba illő „hatos” cseréjét. Arra már nem kérünk Öntől választ, hogy az idény utolsó mérkőzését, ha a játékvezető a szabályok szellemében „merte” volna vezetni, akkor az a 75. percben véget ér, mégpedig a mihálydi csapat játékosainak a bíróval szembeni durva, megengedhetetlen viselkedése következményeként. Ön inkább a demecseri csapattal foglalkozott... Sosem állítottuk, hogy mi vagyunk a megyei másodosztály szupercsapata, mi csak dolgoztunk, akartunk, és megnyertük a Díjözön-csoportot. Figyelmébe ajánljuk, hogy harminc mérkőzésből husszonnégyet megnyertünk, négy döntetlent értünk el, kettőt elveszítettünk, miközben rúgtunk kilencvennyolc gólt.

A demecseriek válaszüzenetének zárósorai a békésebb, szebb jövő reményében íródtak: "Ugye nem gondolja, hogy ezt a szövetség tette? Befejezésül kívánjuk Önnek és a településnek, hogy az új idényben legyen olyan gyenge csapata, mint Demecsernek, kapjon annyi segítséget a megyei szövetségtől, mint Demecser, és higgye el, elsőként fogunk gratulálni a bajnokság megnyeréséhez!"

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!