szon-sportoldal

2008.06.21. 14:00

NYKK: Kmézics és Lekli érkezett

<p>A Marso-Vagép NYKK előljárói forró hangulatú sajtótájékoztatón mutatta be az élvonalbeli kosárlabdacsapat új edzőjét – Kmézics Zoránt, aki augusztus elsején áll hivatalosan munkába.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/kmezics-es-lekli-erkezett/cn/szon-news-km_01-20080621-015358"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A></p>

A Marso-Vagép NYKK előljárói forró hangulatú sajtótájékoztatón mutatta be az élvonalbeli kosárlabdacsapat új edzőjét – Kmézics Zoránt, aki augusztus elsején áll hivatalosan munkába. Az elmúlt két idényben a Szolnok női gárdáját gardírozó szakember tizennégy esztendő után tér vissza Nyíregyházára: anno játékosként segítette az együttest, megjegyzendő, ez volt aktív pályafutása utolsó állomása. Trénerként is letett már valamit az asztalra, 2004-ben például a Kaposvárt bajnoki címhez és Magyar Kupa győzelemhez segítette, vagyis megjárta már a csúcsot.

– Itt volt az ideje a váltásnak, egyébként is férfi vonalon szeretek inkább dolgozni – jelezte a két évre érvényes szerződést aláíró, a szombati hőséget hősiesen tűrő Kmézics Zorán. – A mezőnyt illetően teljes mértékben képben vagyok, egyrészt Szolnokon rendszeresen kimentem a meccsekre, másrészt jó néhány barátom van az országban, így sokat utaztam, ez megint alkalmat adott arra, hogy mérkőzéseket nézzek.

Azon munkálkodom, hogy minden fronton előrelépjünk, olyan szereplést remélek, ami még nem volt Nyíregyházán! Persze, sok múlik azon, milyen csapatot sikerül összerakni, igazi közösséget akarok kialakítani, kilenc-tíz játékost forgatni. Számítok a fiatalokra, hisz övék a jövő, az ő beépítésük a következő időszakban kamatozhat. Az ismerőseim tudják, maximalista vagyok, kemény edzéseket, harcias, férfias stílust ígérhetek!

Kmézics Zorán nem egyedül érkezett: a nyíregyházi nevelésű, a legutóbbi két idényt kecskeméti színekben lehúzó center, Lekli József is elkötelezte magát a bujtosi csarnokban székelő legénységhez. A játékoskeretet érintő változás még, hogy Trepák Zoltán bejelentette távozási szándékát, míg Krasznai Tibor további sora egyelőre kérdéses. A légiósók közül Gary Buchanannak nem is tett ajánlatot a klub, ugyanakkor az U18-as válogatottban is helyet kapó Mohácsi Máté szolgálatira fokozottabban épít a stáb.

Egy ünnepélyes aktust is beiktattak az érintettek: a Nyírsulival történt korábbi megegyezés értelmében, mivel Nagy Krisztián tíz első osztályú felnőtt bajnokin pályára lépett, nevelési költségtérítést fizetett az NYKK – a pénzt az ifjú titánt korábban pallérozó Zentai Levente vette át.

Nincs határ, játszik az NYKK!

Noha a sportnapilap arról értekezett a minap, hogy ősszel egyetlen magyar együttes sem óhajt kilépni a nemzetközi színtérre – eme állítást cáfolva, a Marso-Vagép NYKK szándékai szerint újfent megmutatja magát a Közép-európai Ligában. Mint ismert, az előző évadban, a csapat még Déri Csaba irányításával vállalta az indulást és nem is vallott szégyent.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!