szon-sportoldal

2008.06.26. 08:33

Megszúrták az olimpikont a stadionban

<p>Váratlanul lepték meg a szerda délelőtt pekingi maratonira készülő Rakonczai Beát: két ismeretlen érdeklődött a nyíregyházi Városi Stadionban.</p>

Nem a felkészülését elkezdő focisták érdekelték őket, hanem az atléták, pontosabb Rakonczai Bea, aki Pekingben a maratonin fog rajthoz állni. Miután megkapták a tájékoztatást, azonnal az atléta keresésére indultak.

Hiába, mert a tréningnek már vége volt, így csak György Rolland edzőt találták a helyszínen. Ő azonnal telefonált tanítványának, aki visszakanyarodott a stadionba. Addig persze kiderült, hogy a két ismeretlen a Magyar Antidopping Csoport (MACS) tagja és ellenőrizni jöttek. Mikor Rakonczai visszatért, azonnal a tettek mezejére léptek és szúrtak. Három kémcső vérrel és egy vizeletmintával távoztak. A mintákat három laboratóriumba küldik el, az eredményre várni. Az ügy pikantériája: ez szülinapi meglepetés volt, hiszen Rakoncza Bea szerdán ünnepelte születésnapját.

Az NYVSC miniküldötsége csütörtökön útnak indul, hiszen ketten is rajthoz állnak a hét végén egy boszniai utcai versenyen, ahol 10 km lesz a táv. Rakonczai Bea mellett György Rolland másik tanítványa, Nagy Tamás is elindul a pénzdíjas találkozón.

Kapcsolódó cikkek:

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!