szon-sportoldal

2008.06.16. 10:28

Fegyvert fogtak a bíróra a futballpályán

<p>Hajszálon múlt, hogy nem fulladt teljes botrányba a Pusztadobos–Rohod (3–3) megyei másodosztályú futballmeccs az idényzáró fordulóban.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/fegyvert-fogtak-a-birora/cn/szon-news-km_01-20080616-102501">Az őszi odavágó tudósítása&#160;<IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Hajszálon múlt, hogy nem fulladt teljes botrányba a Pusztadobos–Rohod (3–3) megyei másodosztályú futballmeccs az idényzáró fordulóban. A Kerekes-csoportban lejátszott szomszédvári ütközet ugyan csekély téttel bírt – a helyezéseket már nem befolyásolta, a presztízs, no meg a hajrában történtek miatt viszont többeknél felment a pumpa. Túlságosan is...

– A 89. percben három rohodi labdarúgót kénytelen voltam kiállítani: Tóth Attila szándékosan megrúgta ellenfelét, ezt követően Ujvári István káromkodott és megfenyegetett, akárcsak Lelt József játékos-edző, aki viselkedésével tovább hergelte a hangulatot – merült a részletekbe Szikora László, a találkozó játékvezetője. – Mindannyiuknak piros lapot adtam, mire a vendégek kispadjáról, valamint az őket elkísérő nézők közül többen berohantak a pályára, legalább negyvenen vettek körül, az egyik szurkolónak aligha nevezhető illető pedig ököllel arcul ütött! A zűrzavarban próbáltam védeni magamat, ekkor vettem észre, hogy az egyik rohodi drukkernélfegyvernek látszó tárgy van, ezért azonnal szóltam az egyik rendezőnek, hogy hívja ki a rendőrséget.

Öt perc elteltével némileg megnyugodott a légkör, így sikerült befejezni a mérkőzést. A lefújást követően a pusztadobosi rendezők, szurkolók, játékosok segítségével tudtunk bevonulni az öltözőbe: a két kocsival megérkező rendőrők láttán fejeződött be végül a cirkusz. Annyit még szeretnék elmondani, a rohodi kispadon ülők közül senki nem akadt, aki védelmünkre kelt volna, arrogáns viselkedésükkel sokkal inkább szították a tüzet. A velem szemben elkövetett testi sértés miatt feljelentést tettem, ezt látlelettel tudom alátámasztani: tíz éve vezetek meccseket, de így még nem jártam.

Nem meglepő, hogy a rohodiak kissé másként emlékeznek a fejleményekre.
– Természetesen sajnálom, ami történt, nem szabad lett volna így elfajulnia az eseményeknek – közölte elöljáróban Lelt József, a Rohod játékos-edzője. – Ugyanakkor az is igaz, háromszor vezettünk: 3–2 után három méteres lesről egyenlítettek a dobosiak. Hozzáteszem, valamennyi kétes szituációban a hazaiknak ítélt a játékvezető, Tóth Attilát pedig egy rossz ütemű becsúszásért állította ki úgy, hogy még sárga lapja sem volt. Ekkor szabadultak el az indulatok, mi is próbáltuk rendet tenni, de abban a hangulatban nehéz, szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnt megfékezni az indulatokat. Nagyon indiszponált teljesítményt nyújtott a játékvezető, a szövetségnek fontolóra kellett volna venni, hogy egy komolyabb felkészültségű bírót küldjenek erre a rangadóra. Egyébként kemény meccset vívtunk, de nem volt durva a küzdelem.

Kapcsolódó cikkek:

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!