szon-sportoldal

2008.05.07. 14:13

Még nincs itt a búcsú ideje

<p>Nyíregyházán - Húszpontos hátrányból is visszakapaszkodott Szombathelyen a Marso-Vagép NYKK, ám a Falco KC elleni negyeddöntő párharcát nem sikerült meghosszabbítania (101–98-as vereség).</p>

Magyarán az alapszakasz első helyezettje szerdán megszerezte harmadik győzelmét, és ezzel elsőként a mezőnyből biztosította helyét az elődöntőben.

– Azt tudtuk jól, hogy ennek a párharcnak nem mi leszünk az esélyesei, de úgy gondolom, hogy a Falco elleni három mérkőzésen nyújtott teljesítményünket nem érheti kritika – mondta a bajnokságbeli utolsó mérkőzésről Déri Csaba, a nyíregyházi férfi kosárlabdázók edzője.

– A felek abban a szellemben játszottak, ahogy az alapszakaszban, hiszen a két legtöbb pontot szerzett csapat találkozott egymással, és a mostani meccseken is a legkevesebb a 93 pont volt, amit egyik vagy másik gárda szerzett. A keddi meccs is magas „csapásszámúnak” bizonyult, rengeteg támadással, dobással. Sajnos, az első félidőben több védekezésbeli hibát elkövettünk, szünet után viszont ezeket kijavítottuk, és bejöttek azok a dobásaink, amiket egész egyszerűen kockázat árán is fel kellett vállalnunk. A húsz pontos hátrányból négy pontos előnyre tettünk szert, és a végjátékban is akadtak meccslabdáink Savic, Mouton és Krasznai révén, de sajnos ezek kimaradtak. Utópia, de egy egészséges Buchanannel komoly sanszunk lett volna a továbbjutásra, és talán, ha nem a Falcóba botlunk a rájátszásban, akkor még mindig versenyben lennénk.

A mester meccs utáni szavait („…köszönöm a vezetőknek, hogy Nyíregyházán dolgozhattam”) sokan egyfajta búcsúként értelmezték. Erről lenne szó?

– Nem, egész egyszerűen csak a bajnoki évet zártam le ezzel – felelte Déri Csaba. – Kaptam egy komoly feladatot, örülök, hogy október közepén rám gondolt a vezetőség. Az esetleges közös folytatásról szóban már egyeztettünk, a jövő héten akár a sorsom is eldőlhet.

NYKK: harmadszor a Falco ellen
Kosárlabda, férfi bajnoki negyeddöntő: A Falco KC–Marso Vagép párharc kedden a harmadik fejezetéhez érkezett, a Szombathelyen 19 órakor kezdődő mérkőzésről szokás szerint online közvetítésben számoltunk be.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!