szon-sportoldal

2008.05.21. 08:56

Ezüstöt kovácsolt a Bem

<p>A bronzérmet egy másik nyíregyházi iskola, a Móricz együttese érte el a diákolimpián.</p>

Kovács Csaba, a nyíregyházi Bem-iskola igazgatója útban haza Budapestről Debrecenbe sietett, hogy ott lehessen diákjai mérkőzésén. A IV. korcsoportos röplabdás lányok nyolcas döntőjének csoportmeccsei során a Kaposvárt (3:2), a Jászberényt (3:0) és az Egert (3:1) is legyőzték Szekér Lászlóné és Szekér László tanítványai.

A keresztjátékban a másik csoport második helyezettjével, a szintén nyíregyházi Móricz-iskola együttesével találkoztak. Hatalmas csatát vívtak, a negyedik szettben a szülői buzdítás mellett 13:20-ról fordítottak a bemesek, a játszmát 29:27-re, a mérkőzést pedig 3:1-re nyerték. A fináléban a székesfehérváriakkal találta szemben magát az Erdős Zsófia, Petró Stella, Jeszenszki Kinga, Kenéz Cintia, Petróczy Enikő, Janetka Vivien, Kiss Nóra, Tóth Henriett, Felföldi Fanni, Roma Flóra összetételű Bem. A három élvonalbeli játékossal felálló csapat ellen nem sikerült a bravúr, a Fejér megyeiek győztek három szettben.

Végeredmény: 1. székesfehérvári Vörösmarty, 2. nyíregyházi Bem, 3. nyíregyházi Móricz, 4. egri Szent-Györgyi és Eszterházy, 5. kaposvári Zrínyi, 6. Ikrény, 7. jászberényi Nagyboldogasszony, 8. Hortobágy.
Különdíjasok:Erdős Zsófia (Bem), Poór Alexandra (Móricz).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!