szon-sportoldal

2008.04.07. 11:39

Saját vesztébe rohant a Bakta

<p>A tavaszi öt mérkőzésen mindössze három szerzett gól és öt pont a baktalórántháziak mérlege, szombaton a Makó elleni hazai meccsen egyik mutatóban sem sikerült előrelépni.</p>

Mumus lett Baktán a Makó. Hagymaváros futballcsapatától zsinórban ötödször kapott ki a BVSENB II-es gárdája, azok után, hogy 2005 szeptemberében Szilágyi Norbert találatával hazai pályán sikerült legyőzni a csongrádiakat 1–0-ra.
Azóta háromszor Makón, kétszer hazai környezetben maradtak pontok nélkül Kozmáék, egy éve a 2–0-ás félidei előny sem bizonyult elegendőnek (2–4 lett a vége). Szombaton nem volt ekkora gólzápor az olykor záporrá erősödött esőben, de Béres a 85. percben szerzett találattal kikaparta a gesztenyét a vendégcsapat számára.

Mezcsere

Kozma Attila kidőlt a sorból. A baktaiak középpályásának a térde fáj,

a pontos diagnózist az MRI-vizsgálat után tudják meghatározni. A játékos

által viselt 13-as mez mégsem maradt gazda nélkül, azt a szombati meccsen

Szabó Róbert öltötte magára. A csatár tavaszi gólcsendje azonban a mezcsere

ellenére sem tört meg.

– Nagyon pontatlanul játszottunk – mondta ki a lényeget Kovács János, a baktaiak edzője, aki vasárnap erőt vett magán és megnézte az 1–0-ás vereséggel végződött mérkőzés felvételét. – Mindkét csapat végig nyíltan futballozott, de a középpályán eladott labdák miatt nagy rohanás alakult ki, és ezekből próbált támadást kezdeményezni a másik fél. Az első félidőben nem is volt gond a játékunkkal, ha nem kapkodtunk, hanem mertünk háromszor-négyszer egymáshoz passzolni, akkor egyből eljutottunk a lehetőségekig. Nem azt modom, hogy ziccereink voltak, de vezettünk néhány ígéretes támadást. Sajnos, a támadójátékunk ezen a tavaszon nem működik, pedig az edzések egy része abból áll ki, hogy a csatárok egyedül vezetik a kapusra a labdát. Ezúttall hátul is meginogtunk, nem tudtuk kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést.
Bizony, az öt tavaszi meccsen szerzett három találat meglehetősen szerény mutató, a bajnokság első felében nyolc gólt jegyző Szabó Róbert eddig még nem volt eredményes.
Szabó Robi mellett nincs igazán gólveszélyes játékosunk, ez az utóbbi meccseken is kiderült – folytatta a tréner. – A szombati meccsen azt is hiányoltam, hogy nem volt olyan játékos a pályán, aki a kellő pillanatban higgadtságra, türelemre intette volna társait. Mentünk előre, ám végül a vesztünkbe rohantunk. Vasárnap Bőcsre megyünk, nem is tartanék a meccstől, ha azt tudnám, hogy a támadójátékunkkal minden rendben van...

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!