szon-sportoldal

2008.04.10. 10:18

Nem elégednek meg ennyivel

<p>Amit már jó ideje sejteni lehetett, az szerda este matematikailag is biztossá vált: a rájátszást a felsőházban tudhatja majd le a Marso-Vagép NYKK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/nem-elegednek-meg-ennyivel/cn/szon-news-km_01-20080410-102317">A csapat mérkőzései a bajnokságban: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Ehhez elegendő lett volna kikapnia a Kecskemétnek Dombóváron (ki is kapott), de a nyíregyháziak méltó módon, a Hódmezővásárhely idegenbeli legyőzésével (83–94) saját maguk is tettek a jeles alkalomért. Ezek után nyilvánvalóan jókora kövek gördültek le a szívekről.

– Nem éreztem ilyesmit, mert azt azért senki nem gondolta, hogy ki lehet golyózni bennünket az első nyolc közül – reagált a felvetésre Déri Csaba, a nyíregyháziak edzője. – A csapat nem Hódmezővásárhelyen harcolta ki a rájátszásba jutást, hanem mondjuk Sopronban, Körmenden és Kecskeméten, ahol az úgynevezett kötelező sikerek mellett bravúrokra is képes volt. A szerdai találkozón igazából a papírforma érvényesült. Boldog vagyok, hiszen két fordulóval a bajnokság megkezdése után érkeztem, és lám, két játéknappal az alapszakasz zárása előtt már biztos a helyünk az elitben. Az eddigi szerepléshez kellett az is, hogy olyan, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező center érkezett hozzánk, mint Srdjan Helbich, és László Róbert helyére sikerült egy extra képességű amerikai kosarast hoznunk Gary Buchanan személyében. Nem leszek szerénytelen, a vezetők az edzőcserét is időben lépték meg, talán némi közöm nekem is volt az eddigi eredményességben. Ha ezek a változtatások nincsenek, akkor, el kell ismerni, a csapat nem jutott volna a nyolc közé. Nagyon sokat segített még a Közép-európai Ligában való részvételünk, ugyanis ez egy olyan ritmust adott a csapatnak, ami meghatározta a továbbiakat.

Mint ahogy a tréner is jelezte, nem a nyolcadik hely a cél, sokkal inkább a tabella előkelőbb pozícióival barátkoztak az illetékesek. Némi üröm az örömben, hogy a Pécs Paks elleni egy pontos győzelmével eldőlt: az alapszakasz végén már nem kerülhet a négy közé az NYKK.
– Az elmúlt két és fél hétben sikerült olyan munkát végeznünk, amely teljesen felpörgette a kissé leült csapatot – folytatta Déri Csaba. – Ez jó alap a folytatáshoz, mert nem szeretnénk itt leállni. Mi történt eddig? Nyíregyházán a korábbiakban megelégedtek a felsőházba jutással, nem véletlen: a klub történetében mindössze egyetlen meccset sikerült megnyerni a rájátszásban, és esély sem volt arra, hogy párharcot abszolváljon. Ettől nekünk most komolyabbak a terveink, cáfolni szeretnék minden olyan feltételezést, amellyel nap mint nap szembesülök, miszerint mi megelégedünk ezzel a helyzettel. Motiváltak maradunk, a bátor célok talán úgy is elérhetőek, hogy nem kerülünk az alapszakasz végén a négybe. Olyan játékosállomány jött most össze, amely feljogosítja arra a klubot, hogy bejusson az elődöntőbe!
Cseppet sem mindegy, hogy a negyeddöntőt kivel kell majd megvívnia a gárdának, hiszen az alapszakasz végén a négybe került ellenfelek között is akadnak verhetőek.
– A jelenlegi mezőnyben két olyan csapat van, amelyet érzésem szerint párharcban nem tudnánk legyőzni – kezdte a sakkozgatást a tréner. – A Falco és a Paks, nem véletlen, hogy csak ettől a két gárdától kaptunk ki oda-vissza. Olyan helyezést szeretnénk, amellyel elkerüljük őket. Ha most lehetne választani, akkor a Dombóvárt vagy a Pécset jelölném meg, ehhez valószínűleg a hatodik-hetedik helyen kellene végeznünk. A szombati, Dombóvár elleni hazai, élet-halál meccset mindenképpen hoznunk kell, ezért is várjuk a közönséget, az utolsó fordulóban viszont az eredmények alakulásától függően lehet, hogy az ellenfélválasztást kell majd elsődlegesen a szem előtt tartanunk...
- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!