szon-sportoldal

2008.04.30. 10:48

Kovács Rita a kvótáért úszik

<p>Szombaton délelőtt áll rajthoz a sevillai világbajnokságon a nyíregyházi hölgy.</p>

Németh Zsolt, a Magyar Hosszútávúszó Szövetség főtitkára soha nem látta még ilyen jó formában a nyíregyháziKovács Ritát. Legalábbis ezt jegyezte meg a hét végi, sevillai hosszútávúszó világbajnokság előtti sajtótájékoztatón. A magyar csapatot Gercsák Csaba, Hajnal Erika és Kovács Rita alkotja. A szövetségi elöljáró mindhárom versenyzőt képesnek tartja arra, hogy kivívja a részvételi jogot az augusztusi ötkarikás játékokon.

A vébén automatikusan az első tíz helyezett – országonként maximum kettő – váltja meg repülőjegyét a pekingi olimpiára, ám amennyiben közöttük nincs európai, az öreg kontinens legjobbja is bekerül az utazók közé. Ha a magyaroknak ezúttal nem sikerülne kivívniuk az indulási jogot, ezt még a május 31-én és június 1-jén Pekingben sorra kerülő előolimpián megtehetik. A sevillai világbajnokságon a nőknél 52 versenyző áll rajthoz szombaton 10 órától.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!