szon-sportoldal

2008.04.24. 17:41

Iskolai jelszó: fut a Kodály!

<p>Szinte hihetetlen, de már az ötödik Michelin Hungária Fesztivál közeledik, egész pontosan május utolsó napján lesz a tömegsport rendzvény Nyíregyházán.</p>

A futóprogram egészen biztosan ezreket mozgat majd meg, erre garanciát jelentenek a Kodály Zoltán-iskola diákjai.

Miről is van szó? A szervezők évről évre külön jutalmazzák a legtöbb résztvevőt megmozgató iskolát, és a kodályosok eddig mindig kitettek magukért: összesen több száz tanuló, tanár és családtag gyarapította a létszámot. Ezek után nem csoda, hogy az intézményben ezúttal is presztízskérdést csinálnak mindebből, és ebben a kategóriában ők szeretnék elvinni a pálmát.

– Miután értesültünk róla, hogy idén is lesz Michelin-futás, valamennyi iskolás gyereknek kezébe nyomtunk egy levelet, felhívva a figyelmet az időpontra, és arra, hogy a részvétellel nemcsak az egészséges életmódért tehetnek a gyerekek, szülők ismerősök, hanem erősíthetik a közösségi szellemet is, arról nem beszélve: az iskolának is dicsőséget szerezhetnek – mondta Juharos Gábor testnevelő, aki annak ellenére, hogy a Kodály egyfajta zeneiskolának van elkönyvelve, testnevelő kollégáival együtt igen intenzív sportéletet mozgat meg.

Triatlonban évek óta remekelnek a kodályosok, de úszásban és atlétikában is érnek el sikereket, újabban pedig vízilabdában is letették a névjegyüket. – Kiadtuk a jelszót: Fut a Kodály! Ennek szellemében várjuk most is az iskolához kötődő indulókat május 31-én. Büszkén vallhatjuk, hogy az iskola tanulói közül minden negyedik tagja a triatlonszakkörnek, nálunk valóban örömet okoz a gyerekeknek a mozgás.

Az már kiderült, hogy eddig rendre a Kodály-iskola mozgatta meg a legtöbb résztvevőt, de vajon mennyi az abszolút nevezési rekord.

– Ha jól emlékszem két éve hatszáz feletti indulóval büszkélkedhettünk – vágta rá a testnevelő. – Tavaly azért nem sikerült überelnünk mindezt, mert osztálykirándulások és az egyik fiúkórus csehországi fellépése miatt eleve kevesebben voltunk. De azt is elárulhatom az abszolút rekordhoz az is hozzájárult annak idején, hogy egy, az iskolánkban vendégeskedő cseh kórus is a mi csapatunkat gyarapította. Volt olyan év, hogy annak ellenére is az élen végeztünk, hogy egy másik, a miénknél nagyobb iskolában sportnapot hirdettek meg a futás kapcsán. Pedig nálunk tényleg nem kötelezzük a diákokat a részvételre...

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!