szon-sportoldal

2008.04.04. 18:20

Ifj. Rabócsi Tibor újra lendületben

<p>Máriapócs - Folytatódhat az ambíciózus sportember sikerszériája a sikermárkával, az EVO IX-sel.</p>

Nagyon várom már, hogy ismét versenyezzek – árulta el ifj. Rabócsi Tibor, aki az Eger Rally-n indult el legutóbb.

– Visszakanyarodnék 2006 végére, akkor ugyanis úgy döntöttünk, hogy autótípust váltunk. A Subaru mellett tettük le a voksot, melyről többen le akartak beszélni. A Tagai Racing Teammel kötöttünk megállapodást és beneveztünk a 2007-es év nyitófutamára – immár a Subaruval.

Az autó paraméterei jók voltak, de a motorteljesítmény kevésnek bizonyult, úgy érzeztük, hogy nem tudjuk felvenni a harcot az élmezőnnyel. A magyarországi pályák nagyon motorerősek, ezért a EVO IX-esek mindig előnyben vannak. A Subaru előnye a hajtáslánc, a súlypont és futómű, melyeket így nem tudtuk kihasználni.

A Subaru köztudottan nagyon kényes és érzékeny, az angol versenymérnökök szervizmunkájával működik jól. Nos, ennek hiányát meg is éreztük az első verseny után. Hangsúlyozom, remek versenytechnikáról van szó, de az autó nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ezen okok miatt úgy döntöttünk, hogy egy évet kihagyunk, de a Subarut tovább fejlesztettük, és a román bajnokságban több versenyen is szerepelt.

– Az elmúlt esztendő második felében megérkezett az új autó, egy vadonatúj EVO IX-es, mellyel mostanra lettünk versenyképesek. Túlzás nélkül mondhatom, ez egy Top N-es autó, mely tartalmazza a legújabb fejlesztéseket. A csapat félig saját, félig külső tudástapasztalatokra támaszkodva vág neki az idei évnek.

Mindenki lelkes, ugyanaz a cél lebeg előttünk: a lehető legjobb helyen végezni! Az autó kifogástalan, volt szerencsénk kipróbálni az elmúlt hétvégén az első RTE versenyen. Tesztversenynek fogtuk fel, és az abszolút második helyet sikerült megszereznünk, ami nagyon bíztató. A navigátorom ugyanúgy, mint a tavalyi évben Mihalik Péter lesz.

– Az eredményeket illetően óvatosan fogalmaznék, több mint 30 N-es pilóta száll harcba, és egy év kihagyás után nehezebb lesz felvenni a ritmust, de én szeretem a kihívásokat. Remélem, hogy az első tízben benne leszünk, ugyanakkor a nagyobb sikereket és az előkelő pozíciókat az év második felére várjuk.

Újból bajnok lenne

– Nem tettem le arról a célomról, hogy a gokart és a ralikrossz bajnoki címek után a raliban is bajnoki címet szerezzek pár éven belül. Ahhoz, hogy mindez sikerüljön, kemény munkára és segítségre van szükség, de egy ilyen remek csapat működéséhez elengedhetetlenek a támogatók. Ezúton is szeretném megköszönni minden támogatómnak a már eddig is nyújtott segítséget, a főszponzornak: a Generalinak, valamint a Marso Kft.-nek, a Jeszenszki és Fia- nak, a Gédra Turbó Szerviznek, a Nyír Petrolnak és nem utolsó sorban a NagyPR reklámstúdiónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!