szon-sportoldal

2008.04.16. 10:21

Ádám Róbert hetedik

<p>A Nyíregyházi VSC színeit képviselő Ádám Róbert a hetedik helyen végzett az olimpiai kvalifikációs súlyemelő Európa-bajnokság 56 kilogrammos kategóriájában.</p>

10:20: Ádám Róbert olimpikon lehet

Ádám Róbert a hetedik helyen végzett az olimpiai kvalifikációs súlyemelő  Európa-bajnokság 56 kilogrammos kategóriájában. Eme eredménnyel véhetően kvótát szerzett a magyar csapatnak.

Az olaszországi  Lignano Sabbiadoróban porondra lépő, huszonöt esztendős nyíregyházi sportoló  hétfőn 228 kg-os összteljesítménnyel (100 kg+128 kg) megnyerte a B csoport, majd az A csoport – kedd éjszaka befejeződött – küzdelmei után derült ki, mit ér a hét elején bemutatott produkció.

– Természetesen nagyon örülök Robi szereplésének, már most borítékolom, hogy ő lesz magyar válogatott legjobb eredményt elérő versenyzője! – jelezte Glückmann Pál, az NYVSC elnöke, a sportág avatott szakértője, egykori szövetségi kapitány. – Sőt, meg merem kockáztatni, ha az A csoportban indul, a hat közé is beférkőzött volna... Mindez meggátolta, hogy nevezési listák leadásakor néhány ország nem éppen reális egyéni teljesítményeket adott meg, így kiszorult a legjobbak mezőnyéből.

Ettől függetlenül a magyar súlyemelés jelenlegi állapotát figyelembe véve szép sikert ért el: 2003-ban, a görögországi EB-n én is ott voltam, amikor hasonló helyezéssel zárt. A lényeg, hogy olyan pontszámot tudott szerezni, amely ha a válogatott többi tagja is hozza magát, egy, netán két kvótát jelenthet az olimpiára

9:30: Ádám hétfőn 228 kg-os összteljesítménnyel (100 kg+128 kg) megnyerte a B csoport, majd az A csoport – kedd éjszaka befejeződött – küzdelemi után végül a  hetedik lett. Az olaszországi Lignano Sabbiadoróban zajló kontinensviadalon az NYVSC másik versenyzője, Baranyai János a 77 kilogrammos súlycsoportban mutatja meg magát.  

Kapcsolódó cikkek:

  • Ádám Róbert ötödik lett Pekingben
    Ádám Róbert ötödik helyen végzett a súlyemelők számára Pekingben rendezett olimpiai tesztversenyen. A Nyíregyházi VSC színeit képviselő sportoló 217 kilogrammos összteljesítménnyel zárt az 56 kg-osok mezőnyében – szakításban 90, lökésben 120 kilót emelt a magasba.
  • Ádám Róbert ott lehet Pekingben
    Az 56 kg-ban szereplő versenyző január 20-án az előolimpián versenyzett az augusztusi játékok helyszínén. Ádám egyedül képviselte a magyar színeket a megmérettetésen.
  • Ádám Róbertet is díjaztuk
    Kilencedik alkalommal, mégis újszerű módon adtuk át a Kelet-Magyarország és a Szabolcs Online az esztendő legjobb megyebeli sportolóinak járó díjakat februárban. 

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!