szon-sportoldal

2008.03.17. 14:42

Savic extrái is kellettek a győzelemhez

<p>Nyíregyháza - A győztes kilétén túl, az is tétje volt a Marso-Vagép NYKK vasárnapi bajnokijának, hogy az NB I A csoportos nyíregyházi férfi kosárlabdacsapat vajon kilábalt-e abból a hullámvölgyből, amely az utóbbi két meccsen volt tapasztalható.</p>

Nos, a 82–71-es siker és annak magabiztossága megadta a választ.
– Hullámvölgyről a két vereség kapcsán sem beszéltem, egyszerűen csak nem voltunk frissek, különösen Körmenden – reagált a felvetésre Déri Csaba, az NYKK edzője.

– Hozzáteszem, még vasárnap sem volt rózsás a helyzet ilyen téren, az a fajta játékkedv még nem jellemzte a csapatot, mint a Kecskemét, Szolnok és Körmend elleni hazai kupameccs hetében.

Ezzel együtt magabiztosan vertük a fehérváriakat, ha a végén nem a különbség tartására és a játék lassítására törekszünk, akkor bizony húsz pont körüli is lehetett volna differencia.

Legyünk reálisak, és jelentsük ki, ez az Albacomp már nem az a csapat, amely a korábbi években tekintélyt szerzett magának, de mégis egy olyan gárdát győztünk le, amely a magyar válogatott elsőszámú irányítójával és centerével, illetve olyan légiósokkal érkezett, akik több honi csapatban is bizonyítottak már. Elvileg kötelező sikert arattunk, de ha a Nyíregyháza kötelezően veri meg az Albacompot, akkor a Nyíregyháza sem akárki...

A meccs egyik érdekességéről a statisztikai lap árulkodik: az NYKK közel annyiszor kísérletezett a triplavonalon túlról (26), mint kétpontos dobásokkal (28). Ez vajon tudatos volt?

– Nyilvánvaló, hogy lehetne más a játékstílusunk, talán én sem szeretném, ha ennyi kettő-kettő elleni kapcsolatra és tripladobásra épülne a támadásunk – válaszolt a tréner. – Ám amíg ez a stílus sok elért ponthoz és főként megnyert meccshez vezet, addig nincs értelme alapjaiban változtatni. Ebben a csapatban most mindenki azt játssza, amit szeret, illetve legfőképpen, amit tud. Éppen ezért értékelem nagyra ezt a mostani győzelmünket is.

A több jó teljesítmény közül külön kiemelendő Brane Savicé. A szlovén irányító tripla-dupla közeli mutatót produkált: 20 pontja mellé kiharcolt 10 személyi hibát és kiosztott 9 gólpasszt. Pedig voltak, akik aggódtak az apaság előtt álló karmesterért.

– Megmondom őszintén én is aggódtam, mert tudom jól, gondolatai mostanában a születendő babája körül is járnak – beszélt a helyzetről Déri Csaba. – Olyan már volt mondjuk Szolnokon és Pakson, hogy a végjátékban rossz döntéseket hozott, de olyan még nem, mint Körmenden és Szombathelyen, ahol végig halványabban teljesített. Ugyanakkor az nyugtatott, hogy amióta itt vagyok, azóta hazai pályán nem tudtam benne csalódni, és ez így volt vasárnap is. Továbbmegyek: extrát nyújtott, ráadásul éppen a válogatott Simon Balázzsal szemben.

Ünnepeltek

Két születésnaposa volt a csapatnak a hétvégén: szombati Ferenczi Tamás másodedző a 30., vasárnap Siska János játékos a 32. életévét töltötte be. Az Albacomp elleni győzelmet mindketten odatehették az ajándékok mellé.

 

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!