szon-sportoldal

2007.12.05. 10:54

Szélesítenék a sportkollégiumi bázist

<p>Szeptemberben indult a megye első bentlakásos sportkollégiuma, amely a tiszalöki Teleki Blanka Gimnáziumban jött létre. A sportág „természetesen” a labdarúgás, követve számos honi példát, amely futballakadémiákra vonatkozott.</p>

A tiszalöki kezdeményezés létjogosultságát jelzi: már az első esztendőben túljelentkezéssel kellett számolniuk a szervezőknek, és a 2008/2009-es tanévre is már majdhogynem betelt a létszám.

Ezzel együtt a képzésben résztvevő szakemberek várják a testnevelőtanárok ajánlatait, sőt, aki bárhol tehetséges gyereket lát, az is jelezheti az intézmény vezetőinek. Volt már rá példa, hogy egy bácsi a szomszéd kisgyereket ajánlotta be – azóta a srác már a sportkollégium lakója.

– Az eddigiek alapján úgy gondolom, jó ötlet volt a sportkollégiumi osztály beindítása, nem hiszem, hogy egy általános tantervű gimnáziumi osztály esetében ekkora lett volna az érdeklődés – mondta Gömze Sándor, a sportkollégiumi osztály létrohazatalának egyik ötletgazdája.

– A feltételrendszerek között a szakmai hátteret kellett elsősorban biztosítanunk, ezt a Nyíregyházi Kölyök SC-vel, illetve a helyi sportegyesülettel karöltve oldjuk meg. A létesítmények közül a gimnázium pályája ugyan még nincs készen, de a városi sporttelepen, műfüves pályán és a tornateremben tudnak edzeni a gyerekek.

Jelenleg a kilencedik évfolyamon huszonnégy a képzésben résztvevő gyerekek száma, a cél az, hogy négy évfolyamra felépítsük ezt a kézést, illetve szélesíteni azt a bázist, amit jelenleg megyénk és néhány Hajdú megyei település alkot.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!