SZON - Jegyzet

2008.06.26. 13:01

Felnőttek a Szamanták...

<p>Lassan felnőttek a Szamanták, a Bobbi-k, a Pamelák és a Dzsokik is. Alaposan áttanulmányoztam a minap megjelent keresztnevekről szóló írást, és levontam a következtetést! <STRONG>Tatjana jegyzete</STRONG></p>

Mintha már nem lenne olyan népszerű, hogy kedvenc sorozatunkból válasszunk keresztnevet születendő csemeténknek. Bár: találtam egy elbújt Linett nevű kislányt, akinek neve kísértetiesen hasonlít az egyik kedvenc sorozatom szereplőjének nevére... Micsoda véletlen?!

Aztán ott van a Kende (egykori magyar méltóságnév), kifejezettem magyarkodóknak ajánlott: olyan szülők választása, akik büszkék magyarságukra, ráadásul szeretnék gyermekükkel is mindenki tudtára adni.

Noel...bár nem sok Noel-lel találkozni, biztosan mindegyik karácsonykor született. Vagy mégsem? Merthogy a Noel jelentése: karácsonykor született. Tudják ezt azok a szülők, akik valahol meghallották/meglátták ezt a jól csengő férfi nevet? Kétlem...

Olyan szülő is van, aki egy-egy ismertebb ember gyermeke nevét "lopja el": emlékszünk, ugye Szinetár Dóra kislányára, Zorára? Már fél éves körül lehet a csöppség, és elég gyanús, hogy azóta hogy, hogynem Zora nevű kislányok láttak napvilágot a nyíregyházi kórházban is...

A Léda nevet bizony nem Ady Endrétől vettük át - bár megeshet, hogy egy széplelkű költő-házaspár ezért hívja így gyermekét. Pedig a Lédák bizony büszkék lehetnek nevükre, hiszen görög eredetű keresztnevük jelentése nemes természetű...

Mára én itt meg is állok a keresztnevek kivesézésében, de csatlakozzon: írja meg, Önnek mi a véleménye a manapság divatos keresztnevekről!

Kapcsolódó cikkek:

  • Hol vagytok Katikák és Jancsikák?
    A Szabolcs Online gyermekszépségversenye kapcsán merült fel a kérdés: milyen divatos keresztnevek vannak és voltak. Átböngésztük kicsit a nevezőket, nézze meg, mi lett az eredmény!

  • Mik a legnépszerűbb keresztnevek 2007-ben?
    Feltűnően sokat változtak a névadási szokások az elmúlt években, évtizedekben. Kíváncsi Ön arra, hogy gyermeke neve rajta van-e, illetve hol áll névadási listán?

  • A gyerekek várják a voksokat
    Több mint ezer gyermek várja ma reggel hattól a szavazatokat: a gyermek.szon.hu oldalon elkezdődött a voksolás. Szavazni június 29-én délig lehet, a voksok megerősítésére július 1-jén délig van lehetőség.

  • - Tatjana -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!