Sziklai Emőke díja

2020.02.28. 20:16

Küzd, dolgozik a jövő ápolóiért

Kiemelkedő szakmai munkájáért kapott elismerő oklevelet Sziklai Emőke.

Fotó: Sziklai Emőke magánarchívuma

A Magyar Ápolók Napja alkalmából a Magyar Ápolási Egyesület a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Krónikus Belgyógyászat Osztály osztályvezető főnővérét, Sziklai Emőkét részesítette Miniszteri Elismerő Oklevélben, kiemelkedő szakmai munkájáért. A díjkiosztó gálát február 24-én a Duna Palotában tartották.

Tisztelet övezi

Sziklai Emőke 2001 óta a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház dolgozója. Pályafutását diplomás ápolóként kezdte a Tüdőosztályon, 2007 februárjától a Sürgősségi Betegellátó Osztályon dolgozott. 2011-től a Krónikus Belgyógyászat Osztályon megbízást kapott az osztályvezető főnővéri teendők ellátására. Igényességének köszönhetően egészségügyi gyakorlatvezetői, majd okleveles rehabilitációs szakember végzettséget szerzett.

Főnővéri teendői mellett aktívan részt vállal az intézeti oktatási tevékenységben, az ápolóhallgatók betanításában. Küzd és dolgozik a jövő ápolóiért, hatékonyan részt vesz a képzésükben. Szaktudásán túl hivatástudat, a szakma iránti alázat, mély empátia jellemzi. Rendkívüli problémamegoldó és kapcsolatteremtő képességekkel rendelkezik. Rátermettségének köszönhetően számos továbbképzésen szerepel előadóként. Emberszeretetével, a betegek és munkatársak felé nyilvánított pozitív hozzáállásával nagy tisztelet övezi személyiségét. Aktív tagja a Magyar Ápolási Egyesületnek, és munkatársai felé is hirdeti a Magyar Ápolási Egyesület fontosságát.

Fotó: Sziklai Emőke magánarchívuma

Az eseményen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere méltatta az ápolónőket.

Sziklai Emőke kérdésünkre elmondta, a Duna Palotában rendkívül színvonalas műsort láthattak a díjazottak. A főnővér úgy fogalmazott a díj kapcsán: „teszem a dolgom, ez az életem. Szívből dolgozom, szeretettel”.

A berettyóújfalui főnővér kiemelte a meghívón szereplő Márai Sándor idézetet is, amely a következő:

„Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk.”

Kogyilláné H. Szófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában