Helyi közélet

2013.11.13. 18:08

Épül az új kapitányság Nánáson

Hajdúnánás - Három utcáról lesz megközelíthető a nánási rendőrök új "főhadiszállása".

Hajdúnánás - Három utcáról lesz megközelíthető a nánási rendőrök új "főhadiszállása".

Oly régóta emlegeti két képviselőtársa a Parlamentben, hogy új épület kellene a hajdúnánási rendőröknek, hogy csak meghallgattatott. Persze ettől azért finomabban szólva fejezte ki dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, hogy Szólláth Tibornak, Hajdúnánás polgármesterének és dr. Tiba Istvánnak, a térség országgyűlési képviselőjének mekkora szerepe van abban, hogy szerdán az új rendőrségi épület alapkövét rakhatták le a településen.

A polgármester az ünnepélyes rendezvényen kiemelte, hogy igyekeznek felújítani a középületeiket, és a rendőrkapitányság jelenlegi épülete, amely az 1950-es évek közepe óta működik, elavult, rossz állapotú, egyre inkább alkalmatlanná vált az ügyfelek fogadására és az állomány elhelyezésére.

Telek ajándékba

Az államtitkár az összefogás ünnepének nevezte az eseményt, hiszen a város építési telket ajánlott fel a beruházás megvalósítására, a Belügyminisztérium pedig 670 millió forint támogatást nyújtott az építkezésre, a helyi rendőrség pedig adta a személyi állományt. Pontosan nem tudjuk, mennyien fogják birtokba venni az új létesítményt, azt viszont az államtitkár kérdésünkre elmondta, hogy a rendőrség központi fejlesztési tervei között folyamatosan szerepel a kapitányságok korszerűsítése, oly módon is, hogy tavaly például 1750 járőrgépkocsit adtak át országszerte, valamint hamarosan Nánáson is működésbe lép a 112-es segélyhívó szám.

Az államtitkár prominensek társaságában kézjegyével látta el az emléklapot, amit más iratok, újságok között elhelyeztek az alapkőben.

- HBN-BB -


Jövő nyárra kész

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat a 2013. év I. negyedévében felajánlott 3 ingatlant a rendőrségnek a Hajdúnánási Rendőrkapitányság új épületének kialakításához. A Magyar utca - Dorogi utca által határolt saroktelek "nyert". A telek megosztását követően kialakult egy három utcáról megközelíthető, 2500 négyzetméter alapterületű építési telek, amelyen több, mint 50 fő elhelyezésére alkalmas, korszerű 1400 négyzetméter alapterületű kapitányság építését kezdték meg 2013 októberében. A kivitelezést követően 2014 közepétől modern épületben dolgozhatnak tovább a kapitányság munkatársai.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában