Sport

2018.04.05. 18:05

Nem vették félvállról a balmazújvárosiak

Balmazújváros - Horváth Ferenc a szünetben nyugalomra intette „fiait”, aminek meg is lett a hatása.

Balmazújváros - Horváth Ferenc a szünetben nyugalomra intette „fiait”, aminek meg is lett a hatása.

A legjobb négy közé jutott a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapata a Magyar Kupában, miután a Békéscsaba elleni negyeddöntő visszavágóján, szerdán este 2–1-re győzni tudott idegenben. Horváth Ferenc tanítványai így 7–1-es összesítéssel léptek túl a Csabán, és már azt is tudni, hogy a következő körben az Újpest vár majd rájuk.

Magabiztos, 5–0-s előnnyel várta a békési vendégjátékot a Balmaz, mely bár már az első összecsapás után az elődöntőben érezhette magát, mégsem volt elbizakodott. – Előny ide, előny oda, nem vettük félvállról a második derbit sem, nyerni akartunk, ami sikerült is. A hosszú út rányomta a bélyegét az első félidei teljesítményünkre, de a szünet után már azt tudtuk nyújtani, amit szerettünk volna. Az edzőnk felhívta rá a figyelmünket, hogy tartsuk jobban a labdát, és legyünk nyugodtak, elvégre is nálunk a fór. Ehhez tartottuk magunkat, feljavultunk, és 2–1-re diadalmaskodtunk – fogalmazott Rus Adrián, az Újváros középhátvédje.

Alaptalan

Az MTK ugyan 3–2-re nyert az Újpesttel szemben szerdán, azonban így is a lila-fehérek léptek tovább, ugyanis az odavágón, hazai pályán ők győztek 2–1-re. A meccs után a hazaiak kifogásolták, hogy a vendégeknél ötnél több nem európai uniós állampolgár is pályára lépett, ezért felvették a kapcsolatot a Magyar Labdarúgó-szövetség illetékeseivel, hogy tájékozódjanak az ügyben. A versenykiírás értelmében azonban nincs miért „lázadozni”: egy csapat „korlátozás nélkül jogosult szerepeltetni azon országok állampolgárait, amely országokkal az Európai Unió olyan egyezményes megállapodást kötött”. A megnevezett három afrikai légiós pedig ebbe a kategóriába tartozik az úgynevezett cotonoui egyezmény alapján. Így tehát a hajdú-bihariak készülhetnek az Újpest elleni elődöntőre. Rus szerint a fővárosiak jó csapatot alkotnak, viszont közel sem verhetetlenek.

Jól játszott

A kettős állampolgárságú Rus Adrián nemrégiben a román U21-es válogatottal készülhetett, és mint megtudtuk, hasznos tapasztalatokkal tért vissza az újvárosiakhoz. – Nagyon örültem, hogy a kapitány meghívott, biztos jókat hallott rólam, ha úgy gondolta, érdemes vagyok a tagságra. Két mérkőzést játszottunk Angliában, az angol U21-es nemzeti együttessel, majd a Wolverhampton U23-as gárdájával csaptunk össze. Az első találkozón még nem jutottam szóhoz, a másodikon viszont majdnem végig a pályán voltam. Úgy érzem, jól ment a foci, bízom benne, a jövőben is számítanak majd rám – bizakodott a hátvéd, aki a társaival egyetemben már nagy erőkkel készül a szombati, idegenbeli Honvéd elleni bajnokira.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!