HAON - Legfontosabb

2018.04.04. 08:36

Az utazók kényelmét szolgálja a felújítás

Esztár, Pocsaj - Ünnepélyesen átadták kedden a Pocsaj-Esztár vasútállomás megújult, megszépült épületét.

Esztár, Pocsaj - Ünnepélyesen átadták kedden a Pocsaj-Esztár vasútállomás megújult, megszépült épületét.

Újrafestették a falakat, felújították a homlokzatot, illetve a tetőt is lecserélték. A pályát is korszerűsítik, hogy gyorsabban utazhasson az az ezerháromszáz ember, akik naponta vonattal közlekednek – hangzott el a Pocsaj-Esztár vasút­állomás épületének keddi, ünnepélyes átadásán.

– Az önkormányzat és a vasúttársaság közötti össz­hang is segít abban, hogy minél kényelmesebbé tegyük az utazást az emberek számára – hangsúlyozta Takács Ede, a MÁV debreceni Pályavasúti Területi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese. Elmondta, mindent megtesznek azért, hogy a szolgáltatásuk a lehető legszínvonalasabb legyen. Ennek érdekében állomásokat, peronokat, pályákat és a vonatokat is folyamatosan újítják nem csak a térségben, hanem az egész országban.

Vitányi István (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselő kiemelte, az első megbeszélések után nem sokkal megkapták a támogatást, így alig fél évvel később már át is adhatták a felújított épületet.

Kecskés Gyula, Pocsaj polgármestere úgy fogalmazott, a versenyképesség csak úgy őrizhető meg, ha folyamatosan fejlesztenek, ez pedig a vasútra is igaz. Szécsi Tamás, Esztár polgármestere hozzátette, örül annak, hogy egy örökségvédelem alatt álló épületet mentettek meg. Külön köszönetet mondott Szőllősi Roland projekt-koordinátornak, mivel nélküle meg sem valósulhatott volna a fejlesztés.

BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!